“Camileri Sevdirme Derneği“ Kuruldu

"Camileri Sevdirme Derneği" kuruldu. Dernek Başkanı Mustafa Basrık, "Cami yaptırmaya yönelik faaliyetler çok başarılı, ama gençleri, çocukları camilere teşvik edici faaliyetler yapılmıyor" dedi.

“Camileri Sevdirme Derneği“ Kuruldu
banner98
 Önceki adı "Gazcılar Camilerini Sevdirme Derneği" olan dernek, yaptığı genel kurul toplantısıyla, daha geniş kitleye hitap etmek için ismini "Camileri Sevdirme Derneği" olarak değiştirdi. Toplam 250 üyesi bulunan derneğin genel kuruluna 150 üye katıldı ve oy birliği ile değişiklik gerçekleşti. Camileri, gençlerin buluştuğu, bahçelerinde çocukların oynadığı bir hale getirmeyi arzu ettiklerini anlatan Camileri Sevdirme Derneği Başkanı Mustafa Basrık, "Türkiyede camileri yaptırma ve yaşatma dernekleri çok verimli çalışıyor. Ancak camilerimiz sadece belli bir yaş grubunun bulunduğu ibadethaneler haline geldi. Biz dernek olarak gençleri ve çocukları hedef kitle kabul ediyoruz. Onları camilerimize çekmeye, camilerimizi onlara sevdirmeye çalışıyoruz. Bu maksatla camilerimizi gençlerin ve çocukların isteklerine ve muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal ve kültürel merkezler haline getirmeye gayret ediyoruz. Dernek olarak 250 öğrenciye burs veriyoruz. Bu durum gençlerin dikkatini çekiyor" diye konuştu.

TEKNOLOJİK DERNEK ANLAYIŞI

Diğer derneklerden farklılık gösteren Camileri Sevdirme Derneği, kullandığı teknolojilerle de dikkat çekiyor. Yapılan yardımların gizli ve düzenli olmasına çok önem verdiklerini anlatan Basrık, "Camilerimizde zaman zaman namaz çıkışlarında herkesin gözü önünde para toplanıyor. Bu tarz bir yardımı doğru bulmuyoruz. Biz gizliliği ve düzenliliği esas alarak, pos cihazı, mail order, aylık mobil ödeme gibi sistemleri kullanarak daha iyi neticeler elde ediyoruz. Bu sayede hem dernek düzenli bir gelir ile faaliyetlerini daha rahat yaparken, hayırseverlerimiz de bu işin gizliliğini rahatlıkla koruyabiliyor" dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0