Çağrışan Okulları’nda zilsiz devrim!

2014-2015 eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerini kucaklamaya hazırlanan Özel Çağrışan Okulları, Bursa’da ‘zilsiz eğitim’ dönemini başlatıyor!

Çağrışan Okulları’nda zilsiz devrim!
banner98
 Sosyal Bilimler ve Güzel Sanatlar Lisesi’nin bir arada yer aldığı Türkiye’nin ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliği taşıyan Özel Çağrışan Okulları, eğitim alanında devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atıyor. Mudanya Yolu’nda 10 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı dev bir komplekse sahip olan Özel Çağrışan Okulları, Bursa’da zilsiz eğitim dönemine başlıyor. Bünyesindeki ilkokul ve ortaokul bölümleriyle 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrencileriyle buluşmaya hazırlanan Özel Çağrışan Okulları, bu uygulamayla ders giriş-çıkışlarında yaygın olarak kullanılan zil sesinin ortadan kaldırılarak öğrencilerin bu davranışlarını kendi iç disipliniyle gerçekleştirmesini sağlamayı amaçlıyor.

SORUMLULUK ALACAKLAR

Özel Çağrışan Okulları Kurucu Başkanı Yasemin Sakarya, toplum, aile ve eğitim hayatında birçok gereksiz dış uyaranla harekete geçmeye alışan bireylerin zamanla dış denetim odağı yüksek, iç denetim odağı düşük bireyler haline geldiğini belirtti. Kurucu Başkan Sakarya, zilsiz eğitim uygulamasıyla sorumluluk sahibi, etkili zaman yönetimini iyi bilen, öz güveni gelişmiş, otokontrol ve disiplinli bireyler yetiştirilmeyi hedeflediklerini söyledi.

İÇ DENETİMİ ZAYIFLATIYOR

Zilsiz eğitim konusunda yapılan araştırmalar, öğrencilerin aslında tahmin ettiğimizden daha fazla iç denetime sahip olduklarını ancak zaman içinde ön yargılar sonucu uygulanan gereksiz şartlandırmalarla iç denetimlerinin zayıflatıldığı sonucunu ortaya koyuyor. Dış denetim odağı, insanların sahip oldukları yetenekleriyle çok az şeyi değiştirebileceklerine inanmaları ve bu yüzden kendi durumlarını değiştirmek için ya hiç çaba sarf etmemeleri, ya da çok az çaba sarf etmelerine yol açıyor.     

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0