Büyükşehir'den kan kardeşliğine davet

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hemofili ve Talasemi Derneği’ne hizmet binası kazandırırken, tedavisi sadece kan olan bu hastalıklarla mücadele için ‘Kan kardeşim olur musun?

Büyükşehir'den kan kardeşliğine davet
banner98
 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında ‘insan odaklı’ sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini belirterek, “İnsanımızın dertleriyle dertlenmek, yaralarına merhem olmak en önemli görevimiz” dedi.
Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, sosyal sorumluluk projelerini de hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hemofili ve talasemi hastalarına destek için geçen yıl kurulan HETADER’e dernek binası kazandırdı. Bugüne kadar faaliyetlerini farklı hastanelerde kısıtlı imkanlarla sürdürmek zorunda kalan HETADER’in Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki dernek binasının açılışı ve ‘Kan kardeşim olur musun? kampanyasının başlangıcı için düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Kuma Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, dernek yöneticileri ile hasta ve hasta yakınları katıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bütün belediyecilik hizmetlerinin temelde insan odaklı olduğunu belirterek, altyapı, ulaşım gibi rutin hizmetlerin yanında sosyal sorumluluk projelerine de büyük verdiklerini kaydetti. Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye partneri olan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkanlığını da üstlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Bu nedenle sağlık alanında yapılacak yatırım ve çalışmalarda da Bursa örnek olmalı. Halkımızın dertleriyle dertlenmek, yaralarına merhem olmak en öncelikli görevimiz. Bu doğrultuda hemofili ve talasemi hastalarına hem şifa hem pisikolojik destek sağlayacak olan HETADER’in faaliyetlerini önemsiyoruz. Dernek binasının hem hastalarımıza hem dernek yöneticilerine hayırlı olmasını diyorum” dedi.
Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da, bu iki hastalıkta kan bağışının olmazsa olmaz olduğunu belirterek, hizmete açılan dernek binasının devlet, millet, mahalli idare ve sivil toplum işbirliğinin en önemli göstergesi olduğunu kaydetti. 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ ise, bir yıl öce Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ndeki doktor ve yöneticilerin teşebbüsüyle kurulan HETADER’in çok önemli çalışmaları hayata geçirdiğini söyledi. 
HETADER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı da, dernek binasının yanı sıra bugüne kadar kendilerine her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0