Büyükşehir'den Gürsu'ya Temizlik Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürsu Belediyesi için alınan 1 çöp treyleri ile 8 araçla yapılan çöp nakli artık bir araçla yapılarak daha kaliteli ve ucuz hizmet imkanı sağlanacak.

Büyükşehir'den Gürsu'ya Temizlik Desteği
banner98
 Bütünşehir uygulamasının ardından merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de altyapıdan ulaşıma, tarihi kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında bulunan faaliyetlere de destek sağlamaya devam ediyor. Daha önce ilçe merkezlerinde toplanan katı atıkların depolama sahasına daha ekonomik bir şekilde taşınması için İznik ve İnegöl Belediyeleri için çöp taşıma treyleri alan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gürsu Belediyesi için 1 adet çöp taşıma treyleri aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ilçe merkezinde toplanan atıkların, depolama sahasına naklinde kullanılacak aracın anahtarını teslim etti.
Daha yaşanabilir ve sağlıklı bir Bursa için sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde önemli yatırımları hayata geçirdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, en önemli konunun ise temizlik olduğunu vurguladı. İlçe belediyelerinin en önemli görevinin de katı atıkların düzenli olarak toplanması olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Büyükşehir’in de katı atıkları depolama görevi var. İlçelerin daha ekonomik ve verimli çalışması için biz de destek oluyoruz. Artık ilçe belediyelerimiz bu çöp toplama işini kendi işçileriyle yapıyorlar. Daha az elemanla iş görmeleri için destek veriyoruz. Bu yeni aldığımız araç ile katı atıklar 7- 8 araç yerine 1 araçla taşıyabilecek böylelikle zamandan tasarruf edilecek, 1 şoför ve 1 araçla iş görülmüş olacak. Trafiğe çıkan araç sayısı da azalacağı için her yönden kazançlı çıkacağımız bir işbirliği oldu” dedi.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise, desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0