banner101

Büyükşehir ulaşımda hedefe kilitlendi

Bursa’da 2018 yılını ‘yol yılı’ ilan eden Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ulaşım yatırımlarının yanında tüm ilçelerde köşe bucak asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir ulaşımda hedefe kilitlendi

Ulaşım sorununu gündemden çıkarmak amacıyla kent merkezinde akıllı kavşak düzenlemeleri ve şerit genişletme çalışmalarını önemli ölçüde tamamlayan ve trafik yoğunluğunda yüzde 40’lara varan oranlarda rahatlama sağlayan Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde yol kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Dönem başında 2018’i ‘yol yılı’ ilan eden ve bu kapsamda dağ ilçelerinden ova ilçelerine kadar tüm ilçeleri şantiye alanına çeviren Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hedeflerine adım adım ilerliyor.

Kalite artıyor

İlçe merkezlerinden mahalle bağlantı yollarına kadar ulaşım kalitesini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Orhangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Şevket Durmuş Caddesi’nde başlatılan asfaltlama çalışması hızla sürüyor. Orhaneli İlçesi’nde de Karıncalı Mahallesi bağlantı yolu ve 8 kilometrelik Osmaniye - Çatak arası bağlantı yolunda sathi kaplama imalatı temel malzeme serilmesi tamamlandı. İnegöl İlçesi Sulhiye Mahallesi’nde 4 kilometrelik sıcak asfalt kaplama çalışması tamamlanırken, Güneykestane Mahallesi’nde de 3 kilometrelik sathi kaplama çalışmaları bitti. Mustafakemalpaşa ilçe merkezinde 5,1 kilometrelik muhtelif sokaklarda sathi kaplama yapılırken, Keles İlçesi Davutlar - Harmandemirci arası 8 kilometrelik sathi kaplama çalışması da tamamlandı. Yenişehir İlçesi Donatım Caddesi’nde 1,5 kilometrelik sıcak asfalt kaplama çalışması bitirilirken, Çeltikçi Mahallesi’ndeki 3,1 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasına da başlandı.

Hedefe ulaşıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 865 binin üzerinde trafiğe kayıtlı aracın bulunduğu, nüfusun 3 milyona ulaştığı bir kentte, trafik sorunun akşamdan sabaha çözülmesinin mümkün olmadığını, ancak hazırladıkları program dahilinde sonuca emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Ulaşımda Bursa’yı 17 ilçesi ile bir bütün olarak ele aldıklarını ve tüm ilçelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla başlattıkları çalışmaları kesintisiz sürdürdüklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Yaz sezonunu en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla tüm ekiplerimiz sahada. İlçe merkezleri, mahalleler arası bağlantı yolları, hatta arazi yollarının açılmasında bile ekiplerimiz yoğun bir çaba içinde. Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0