banner102

Büyükşehir Meclisi'nde Tavacı Recep Tartışması

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve CHP arasında Tavacı Recep tartışması yaşandı. Tartışmaya Başkan Recep Altepe de katılırken, Tavacı Recep ve benzer durumda olduğu belirtilen Bahçende işletmelerine vize anlamına gelen kararlar oy çokluğuyla reddedildi.

Büyükşehir Meclisi'nde Tavacı Recep Tartışması
 Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Tavacı Recep ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan onay çıkmamasına CHP itiraz etti. AK Parti ve CHP arasında sözlü atışmalar yaşandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeli AK Partili Turgay Yel, kamuya ait yeşil alanın ticaret amacına dönüştürüldüğünü ve kullandırıldığını, ayrıca burasının dışında da kamusal alan tecavüzü olduğunu söyledi.
Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yapan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Erdem ise, söz konusu yeşil alanın hukuk ve imar esasları çerçevesinde başka bölgeye kaydırıldığını ve ticaret alanı tanımına giren başka bir yerle takas edildiğini söyledi. CHP’li Mudanya Belediyesi’nin de bulunduğu binanın kaçak son 1.5 katının yeniden yapıldığının da belirtilmesi tartışmayı büyüttü.

ALTEPE: "KONUŞMAYIN YOKSA SOKAKTA KONUŞURUZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Büyükşehir’in görev süresince 1 arsa sattığını ve bu arsa bedeli ile de birçok arsa alındığını söyledi. Altepe, “Boşuna uğraşmayın, temizleyemezsiniz kendinizi. Sabaha kadar konuş, konuştukça batarsın. Güneşi balçıkla sıvayamazsın. Sabaha kadar konuşsan Tavacı Recep’i değiştiremezsin” dedi.
Büyükşehir’in sattığı arsanın Bursa’nın menfaatine olduğunun altını çizen Altepe, “Görevim süresince bir arsa satmışım, 70 arsa almışım. Siz ne kazandırdınız? Hiç konuşmayın, çıkar sokakta konuşuruz yoksa” diye konuştu.
Tartışmaların ardından Nilüfer Belediyesi’nin imar değişiklikleri oylanırken, Tavacı Recep ve benzer durumda olduğu belirtilen Bahçende işletmelerine vize anlamına gelen kararlar oy çokluğuyla reddedildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0