banner102

Büyükşehir Meclisi’nde Buruk Toplantı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri, vefat eden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın meclisteki sandalyesine karanfil koyarak Yıldız’ı dualarla andı.Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç’ün başkanlığında...

Büyükşehir Meclisi’nde Buruk Toplantı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleri, vefat eden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın meclisteki sandalyesine karanfil koyarak Yıldız’ı dualarla andı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç’ün başkanlığında Çarşamba’daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı 2. oturumu, buruk geçti. Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın makamında silahlı saldırıya uğrayıp yaşamını yitirmesinin ardından ilk kez toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Yıldız’ın vefatından dolayı büyük hüzün hakimdi. Mecliste her zaman oturduğu yere Cüneyt Yıldız’ın fotoğrafı kondu, sandalyesi de karanfillerle donatıldı. Toplantı öncesinde söz alan meclis üyeleri, Yıldız’ın vefatından dolayı derin üzüntü duyduklarını dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın hain bir saldırıya maruz kaldığını anlatarak, “20 Mayıs’ta görevinin başında hain bir saldırıya uğrayarak ağır yaralanan ve 26 Mayıs tarihinde şehitlik mertebesine ulaşan çok kıymetli dostum Cüneyt Yıldız’ı, 27 Mayıs tarihinde Gürsu Belediyesi önünde yaptığımız devlet töreniyle ve Merkez Camii’ndeki cenaze namazıyla Hakk’a uğurladık. Allah ailesine, çocuklarına, annesine babasına sabır versin. Gürsu ve Bursalıların, tüm sevenlerinin başı sağolsun. Başkanımız, ilk göreve geldiği zaman, Gürsu Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, “Ben belediyeye cennetimi kazanmak için geliyorum. O niyetle göreve başlıyorum” demişti. Belki o amacına ulaştı, Allah onu cennetine koysun” diye konuştu.
Ödünç, Yıldız hakkındaki düşüncelerini söylerken, gözyaşlarına hakim olamadı.
Duygusal anların yaşandığı ve meclis üyelerinin şehit başkan Yıldız’ı dualarla andığı toplantıda; Plan ve Bütçe Komisyonu’nun açıklamasına göre; Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı mali gelir kesin hesabının 1 milyar 66 milyon 356 bin 270,36 TL; gider kesin hesabının da 980 milyon 280 bin 224,65 TL ile taşınır mal yönetmenliğine uygun olarak düzenlendiği raporu, Büyükşehir Belediyesi’nin Sırameşeler’deki, mülkiyeti BUSKİ’ye ait olan hizmet binalarının Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, kendi yerleri tamamlanana kadar, ‘Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi’ olarak değerlendirilmesine ilişkin raporu ve 17 ilçedeki 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının kentsel dönüşüm yapılması halinde emsal teşvikine dair raporları da değerlendirildi.
Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ ve BESAŞ’a yönelik eleştirilere cevap vererek, “AK Parti liderinin geldiği mitingde BURULAŞ’ın kimseye bedava bilet vermesi söz konusu değildir. Miting sırasında ancak parti, ücretini vererek BURULAŞ’tan bilet satın alıp dağıttıysa onunla ilgili açıklaması da ilgililerince yapılır. BESAŞ ise kupon ile ekmek, yumurta ve yoğurt dağıtıyor. Bu gizli değil. BESAŞ, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan bir anonim şirkettir. Kuponlardan isteyen her parti, özel şirketler ve hayırseverler de parasını ödeyerek alıp dağıtabilir. 2014 yılında 1529 ekmek, 250 yumurta, 2015 yılında 1562 ekmek, 425 yumurta, 150 yoğurt dağıtılmış. 250 yumurta, 150 kutu yoğurtla siyaset yapılmaz. Ücretini ödeyen istediği kadar alıp dağıtabilir” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0