Büyükşehir İle Dağ İlçeleri Kalkınacak

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, kırsal kalkınma projelerinin dağ ilçelerinin can simidi olacağını, Büyükşehir ile birlikte Büyükorhan’ın da ekonomi ve turizmde kalkınacağını söyledi.

Büyükşehir İle Dağ İlçeleri Kalkınacak
banner98
 Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş’i ziyaret etti. Dağ ilçelerinin Bursa için çok önemli olduğuna işaret eden Hasan Taş, “Bursa’da yaşayan 300 bin dağ ilçesinden vatandaşımız var. Bu açıdan dağ ilçeleri Bursa için, Bursa da dağ ilçeleri için önemli. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Büyükorhan Belediyesi olarak dağ yöresindeki kırsal kalkınma projelerini hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.
Dağ ilçelerinden Bursa’ya göçün önlenmesi için bölgenin ekonomik olarak rahatlaması gerektiğinin altını çizen Başkan Taş, “Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kırsal kalkınma projeleri kapsamında bölgenin ekonomik feraha kavuşması, tarım ve hayvancılıkta iyi gelir elde edebilmesi, sorunların çözülmesi için çalışıyoruz. İnşallah önümüzde dönem içerisinde projeleri birer birer hayata geçirerek bölgeye tersine göçü başlatacağız” diye konuştu.
Dağ ilçelerinin en önemli özelliğinin kırsal turizm olduğuna işaret eden Taş, “Büyükorhan’da insanların bilmediği o kadar güzel yaylalarımız var ki, bunların tanıtımı, buralarda projelerin hayata geçirilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Gizli kalmış oksijen deposu yaylalarımız, aynı zamanda sağlık turizmi açısından da önemli. Tüm bu güzellikleri tesislerle birlikte tanıtıp bölge insanımızın ekonomik gücünü üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0