Busmek Moda Evi Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerleri tarafından üretilen ürünlerin satışlarının yapılacağı BUSMEK Moda Evi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.

Busmek Moda Evi Açıldı
banner98
 Altıparmak’taki merkezin açılışına, Başkan Altepe, eşi Hüsniye Altepe, Büyükşehir bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSMEK Moda Evi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, artık belediyelerin su ve kanalizasyon haricinde her alanda yatırım yapma imkanına kavuştuğunu söyledi. Bütünşehir yasasıyla birlikte belediye yatırımlarının yasal güvence altına alındığını söyleyen Altepe, görev yaptıkları süre içerisinde tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasından spor yatırımlarına, kırsal kesimle ilgili çalışmalardan çeşitli ulaşım alternatiflerine kadar her alanda yatırım yaptıklarını, Bursa’yı son 20 yıl içerisinde yaşam kalitesi anlamında Türkiye’nin birinci kenti konumuna getirdiklerini ifade etti. Altepe, Bursa’nın daha da yaşanabilir hale gelmesi için üretimin önemine değindi.
Üretim kenti Bursa’nın daha da üretebilir hale gelmesini sağlamak, yaşam kalitesini daha da üst seviyelere taşımak için BUSMEK kurslarını kurduklarını, özellikle bayanları çeşitli meslek dallarında eğiterek üretir hale getirmek istediklerini belirten Altepe, “Güçlü olmak için üretmek lazım. Bu hedef doğrultusunda, başta bayanlarımız olmak üzere yetişkinlere yönelik 21 kurs merkezi açtık. 144 branşta hizmet veriyoruz. Hangi alanda ihtiyaç doğarsa, o alanda hemen bir kurs merkezi açıyoruz. İş yeri açacak kursiyerlerimiz için de finans desteği anlamında protokoller yapıyoruz. Tek derdimiz, bayanların da üretir hale gelmesi ve aile bütçelerine katkıda bulunması” dedi.
Altepe, bugüne kadar ‘BUSMEK ürünlerinin satılacağı bir mağaza yönünde’ çok talep aldıklarını, Altıparmak’taki 2 katlı binayla buna kısmi yönde cevap verdiklerini ifade etti. Satış mağazalarının sayısının artırılacağını müjdeleyen Başkan Altepe, “Altıparmak’ta cadde üzerinde bulunan bu mağaza, atılan ilk adım oldu. Kursiyerlerimiz ürünlerini satış sunmanın, kazanmanın, biz de başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bursa için inşallah güzel bir adım olur. Bayanlarımız için ne yapsak az” diye konuştu.
Altepe, konuşmasının ardından mağazanın açılışını eşi Hüsniye Altepe’yle birlikte yaptı. Daha sonra satış mağazasını gezen Altepe, üretilen ürünleri ve takı tasarım ile deri çanta atölyesindeki çalışmaları inceledi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0