banner102

Busmek ders başı yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) 11. eğitim yılına adım atarken, yeni dönem kursiyerleri de sınıflarda yerini aldı.

Busmek ders başı yaptı
 Öğrenme arzusuyla kurslara başlayan kursiyerlerin, ilk ders heyecanı gözlerden kaçmadı. 
BUSMEK’te 2015-2016 eğitim dönemi dersleri tüm hızıyla başladı. 24 Ağustos’ta başlayan kayıtların ardından, kursiyerler sınıflarda yerlerini aldı. Eğitim kalitesindeki çıtayı her geçen yıl yükselten BUSMEK’te online olarak alınan başvurular 19 bine ulaşırken yıl sonuna kadar bu rakamın 45 bine ulaşması bekleniyor. BUSMEK’e yeni eğitim döneminde de Bursalıların yoğun ilgisi devam etti. Farklı dallarda açılan birçok kurs içinde bu yıl en fazla talep gören branş ‘bilgisayar kullanımı’ oldu. Yağlı boya, sulu boya, guaj boya olarak bölümlere ayrılan ‘resim’ kurslarına da Bursalıların ilgisi oldukça yoğundu. ‘Kadın giysileri dikimi’ branşı da en fazla talep gören kurslardan biri oldu.
Yeni eğitim döneminde 156 branşla geniş bir yelpazede eğitimlerini sürdüren BUSMEK’te, bilişim teknolojileri, büro yönetimi ve sekreterlik, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları teknolojileri, grafik ve fotoğraf, giyim üretim teknolojileri, güzellik ve saç bakım hizmetleri, hasta ve yaşlı hizmeti, kişisel gelişim, muhasebe ve finansman, müzik ve gösteri sanatları, sanat ve tasarım, seramik ve cam teknolojisi, spor, yabancı diller, yiyecek ve içecek hizmetleri ana dalları bulunuyor.
Kaliteli eğitimle olduğu kadar etkinliklerin de adresi olan BUSMEK, yeni dönemde 27 ayrı merkezde Bursalılara ayrıcalıklı hizmet vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edecek olan seminerler, sergiler, söyleşiler ve geziler Bursalıların kültür ve sanat hayatına renk katmaya devam edecek. Hanımlar Lokali, İncirli Kültür Merkezi, Muallimzade Kültür Merkezi, Paşa Konağı Kültür Merkezi, Emirsultan Kültür Merkezi ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin duyurularına BUSMEK’in web sitesinden ulaşılabilecek. BUSMEK’te kontenjanı dolan bazı branşlarda (kurs bitiş tarihine göre) yeni gruplar açılacaktır. Yeni kayıtlardan haberdar olmak isteyen vatandaşlar, //busmek.bursa.bel.tr/ adresinden duyuruları takip edebilecek.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0