banner101

Buski dereleri ıslah ediyor

Her yaz yaptığı dere temizliği çalışmalarına devam eden BUSKİ, bir yandan da İncirli Caddesi, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi, Selçukbey Caddesi ve çevredeki yerleşim alanlarını besleyen içme suyu ana isale hattını da elden geçiriyor.

Buski dereleri ıslah ediyor
 BUSKİ ekipleri, kentin turistik ilçelerinden Mudanya Güzelyalı’daki Çakal Deresi’nde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında, derelerin tabanlarında ve yanlarında yer alan ot, çöp ve katı malzemeler temizleniyor. Böylece hem sağlıklı ve temiz çevreye destek olunurken hem de yağış dönemlerinde muhtemel taşkın risklerinin önüne geçiliyor.
Öte yandan Bursa’da büyük yatırımın daha startını veren BUSKİ İncirli Caddesi, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi, Selçukbey Caddesi ile adı geçen caddelerin üst bölümlerindeki yerleşim alanlarını besleyen içme suyu ana iletim hattı üzerinde meydana gelebilecek arızalarda hat üzerindeki bölgeleri susuz bırakmayacak şekilde geniş çaplı çalışma başlattı. Erikli’deki 20 bin metreküp kapasiteli su deposunun yanına, 20 bin metreküp kapasiteli ilave su deposu inşaatı başlatan BUSKİ, yine aynı bölgede pompa istasyonu da kuruyor. Şehrin doğu yakasındaki önemli bir nüfusun ikamet ettiği yerleşim alanlarının susuz kalmasını engelleyecek şekilde devreye alınacak pompa istasyonu ile su depolarındaki su stoku, yerleşim alanlarına sevk edilerek, vatandaşların su sıkıntısı yaşamasının da önüne geçilmiş olacak.
Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0