Bursa'nın İnsansız Hava Aracı Amerika'da Yarışacak!

Bursa’da üniversite öğrencileri tarafından yapılan insansız hava aracı Amerika’nın Kansas eyaletinde yapılacak yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

Bursa'nın İnsansız Hava Aracı Amerika'da Yarışacak!
banner98
Uludağ Üniversitesi Makine Mühendislik Fakültesi'nde okuyan 12 kişilik bir ekibin 1 yıllık çalışması neticesinde ortaya insansız hava aracını çıkarttı. Bu araçla, 18 yıldır yapılan Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsün düzenlediği insansız hava aracı yarışmasında birinci olabilmek için yarışacak. 11-13 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan yarışma, Amerika'nın Kansas eyaletinde yapılacak. Dünya üzerinden 100 takım yarışmaya katılırken, Türkiye ve Bursa’yı Uludağ DBF takımı, Atmaca-1 isimli uçakla temsil edecek.

ATMACA-1’İN ÖZELLİKLERİ
Atmaca-1 uçağı 2 metre kanat açılarına sahip. 500 fit yukarıya çıkabilen uçak, saatte ortalama 100 kilometre hız yapıyor. Ayrıca 1 kilo 300 gram ağırlığı olan uçak, ağırlığının 2.5 katı yük taşıyor.
Ekip, yarışma boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini alacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yarışmaya katılacak öğrencilerle bir araya geldi ve bilgiler aldı. Uçağı da inceleyen Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerimiz var. Bursa’nın en önemli özelliği sanayi ve üretim şehri olmasıdır. Bursa olarak, üretim konusunda yeni markalar, ekipmanlar ve icatlar yapma, her alanda geliştirme, araştırma, ar-ge çalışmalarını destekliyoruz. Bilim merkezi kurmamızdaki amaç budur. Uludağ Üniversitesi ile birlikte insansız uzay aracı çalışma yaptılar. Aracımız şuanda yapıldı. Belediyemizin desteği ile oluşan maket Amerika’daki yarışmaya katılacak. Diğer yarışmacılarla burada yarışacak. Yarışmanın kurallarına göre bu uçağımız yapıldı. Bu bir başlangıç. Hedefimizin Bursa’da her şeyin üretilmesi” dedi.
Yarışmaya katılacaklarını ifade eden Uludağ DBF takımı lideri Murat Namlı, “Atmaca-1 isimli aracımız 1 yıllık çalışmanın ürünüdür. Ülkemizi en iyi şekilde orada temsil edeceğiz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0