“Bursa’nın Hedeflerine Kadın Girişimcilerimizle Ulaşacağız”

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Bölge Toplantısına katılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için mutlaka kadın girişimci sayısının artması gerektiğini söyledi.

“Bursa’nın Hedeflerine Kadın Girişimcilerimizle Ulaşacağız”
banner98
 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen TOBB Kadın Girişimci Kurulları Marmara Bölge Toplantısı; Edirne, Bilecik, Yalova, Kocaeli (Körfez) ve Sakarya illerinden gelen KGK Başkan ve İcra Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı. Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da katıldı. BTSO Başkanı Burkay, Bursa’da kadın girişimci sayısının KOSGEB ve BTSO’nun da destekleriyle her geçen gün arttığını dile getirdi.

 

“YENİ KADIN GİRİŞİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR”

İş hayatında kadın girişimcilerinin rolünün güçlenmesini istediklerini ifade eden İbrahim Burkay, şöyle konuştu: “İş kadınlarımız artık farklı sektörlerde ekonomiye güç katarken, binlerce insanımızın da istihdama katılmasını sağlıyor. Kadın girişimcilerimiz ekonomimize değer katıyor. Fakat ülkemizin ve Bursa’mızın daha çok kadın girişimciye ihtiyacı var.”

 

“HER İŞ KADIN BİR KADIN GİRİŞİMCİ YETİŞTİRMELİ”

Kent ve ülke ekonomisinin geleceği için kadınların iş hayatında daha aktif şekilde yer alması gerektiğini belirten Başkan Burkay, “Gelişmiş toplumlarda kadın nufüsunun yüzde 40’ı ekonomiye dahil olmuştur. Türkiye’ye baktığımızda ise kadın nüfusumuzun yüzde 9’u ekonominin içerisinde faal olarak yer alıyor. Bizler bu rakamı yükseltmeliyiz. Yeni kadın girişimcilerimizin ekonomiye katılmasıyla zenginliğimiz daha da artacaktır” dedi. Türkiye’de kadınların girişimci ruhunun güçlü olduğuna değinen İbrahim Burkay, “Bu kapsamda sizlere büyük görevler düşüyor. Kadın girişimcilerimizin rol – model olarak birer kadın girişimci yetiştirmesi lazım. BTSO olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Kadın girişimcilerimize yönelik projelerimize devam edeceğiz” dedi.

 

HEDEFE ULAŞILMASINDA KADINLARIN ROLÜ ÇOK BÜYÜK

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, kurul bünyesinde 300’e yakın üyenin bulunduğunu söyledi. Tüm çalışma ve faaliyetlerini bir takım ruhuyla yaptıklarını ifade eden Özdemir, kadınların iş hayatında sağlam bir yer edinebilmesi için birçok eğitim programı, seminer ve bilgilendirme çalışması yaptıklarını ifade etti. Ülke ve kent ekonomisinin hedeflerine ulaşmasında iş kadınlarının payının büyük olduğunu kaydeden Özdemir, “Kadın girişimcilerimizin heyecanı ve hayalleri ile ülkemiz hedeflerine ulaşacaktır” dedi.

 

“İŞ KADINLARININ SAYISI ARTIYOR”

Nurcan Özdemir, BTSO’nun ve KOSGEB’in de destekleriyle Bursa’da kadın girişimci sayısının her geçen gün arttığını belirterek, şöyle konuştu: “Kadın girişimcilerimizi iş hayatına kazandıracak projelerimize ara vermeden devam edeceğiz. İş kadınlarının sayısının artmasıyla ekonomimiz daha iyi noktalara gelecektir. Kadın girişimcilere her zaman destek vererek yalnız bırakmayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunarım.”

 

Toplantı sonrasında Marmara Bölgesi’nde yer alan Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0