banner101

Bursa’nın el emeği geleceğe taşınıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’deki 20 enstitüden biri olan ‘Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nde hazırlanan el emeği eserlerin, kente kazandırılacak ‘Geleneksel El Sanatları Müzesi’nde sergileneceğini söyledi.

Bursa’nın el emeği geleceğe taşınıyor
 Bursa’nın değerlerinin gelecek kuşaklara tanıtılmasına önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Enstitüde hazırlanan birbirinden güzel eserleri ilgiyle inceleyen Başkan Aktaş, üretim ve tasarım atölyelerini gezdi, enstitüde yapılan Osmangazi Puşide Örtüsü yenilenmesi projesi ve Bursa’ya kazandırılacak ‘Geleneksel El Sanatları Müzesi’nin hazırlıklarıyla ilgili çalışmaları gözlemledi.

Kentin değerine değer katacak özel ürünler

Tarih, turizm ve ticaret şehri Bursa’da güzel çalışmalara imza atıldığını söyleyen Başkan Alinur Aktaş, “Turizm Tanıtma Birliği tarafından yeni bir örtü müzesi hazırlanıyor. Bursa adına harika bir kazanım olacağına inanıyorum. Padişahlar ve evliyalar şehri Bursa’da çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Enstitüde tekstil bölümünde, örtü üretimi ve tarihi eserler üzerinde ciddi yenilemeler yapılıyor. Yaklaşık 2 yıldır yapılan çalışmalarla ortaya çıkan eserleri gördük. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü sadece Bursa’ya değil, tüm Türkiye’ye fayda sağlıyor” diye konuştu.

Başkan Aktaş, enstitünün farklı alanlarda sergi çalışmalarının da bulunduğunu belirterek, el emeğini geleceğe taşıyacak çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç da Başkan Aktaş’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini her zaman hissettiklerini belirtti. Karakoç, Valilik himayesinde yeni müze hazırlığına yönelik çalıştıklarını ve Bursa’ya değer katan faaliyetlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0