Bursagaz,Başarılarını İstanbul'da Anlattı

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kulübü’nün organize ettiği Ekonomi Zirvesi’nde Bursagaz’ın başarılarını anlattı.

Bursagaz,Başarılarını İstanbul'da Anlattı
banner98
 İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü, bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Ekonomi Zirvesi’ni İstanbul Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yaptı. Organizasyona çok sayıda akademisyen ve öğrencinin yanı sıra Türkiye Özelleştirme İdaresi Proje Grup Başkanı Yıldız Koç ve Para Dergisi yazarı Yaşar Erdinç de katıldı. Düzenlenen organizasyonda konuşan Türkiye Özelleştirme İdaresi Proje Grup Başkanı Yıldız Koç, Türkiye’de özelleştirmelerin nasıl gerçekleştiği, özelleştirmeler gerçekleştirilirken dikkat edilen kriterler, özelleştirilen şirketlerin devam eden süreçte usul ve esaslara uyup uymadığının nasıl denetlendiği, yakın gelecekte özelleştirilmesi planlanan kurumlar hakkında bilgiler verdi.
Para Dergisi yazarı Yaşar Erdinç ise yabancı yatırımcıların Türkiye’de uyguladıkları stratejileri anlattı. Erdinç, “Yabancı yatırımcıların özelleştirilen firmalara talip olmalarının tek sebebi kar olmasıdır. Vergilerini dahi yurtdışına ödüyorlar, öz kaynak kullanmadan Türk bankalarından aldıkları kredilerle Türkiye topraklarındaki şirketlerde ve Türk ekonomi piyasasında söz sahibi oluyorlar, fakat medyada sanki Türkiye’ye ciddi yatırım yapıyorlarmış gibi bir imaj çiziliyor” dedi.
Türkiye’de özelleştirme ve doğrudan yabancı yatırımlar konusu kapsamında EWE AG’nin yüzde 80 oranla ana hissedarı olduğu Bursagaz hakkında bilgi veren Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da, Türkiye yatırımlarından bahsetti.
Tola, “EWE grup şirketimiz tamamen bir Türk firması gibi davranıyor. Vergilerimizi düzenli olarak Türkiye’de ödüyoruz. Müşteri memnuniyeti, çalışan memnuniyeti ve ülke kalkınması için ciddi iş gücü harcıyoruz” dedi.
Genel Müdür Tola, Great PlacetoWork, IIP Gold (İnsana Yatırım Yapanlar), En İyi Çağrı Merkezi Ödülü, EFQM gibi ödülleri de bütün bu çalışmalar sonucunda elde ettiklerini vurgulayarak, “EWE AG, Türkiye’den hiçbir şekilde yurtdışına kaynak taşımıyor. Tam aksine yapılan know how ve sosyal sorumluluk projeleri ile hem Bursa’ya, hem topluma, hem de Türkiye’ye katkı sağlıyor. Türkiye’den kazandıklarımızı yine Türkiye için harcıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursagaz’ın gerçekleştirdiği çalışmaları takdir eden Yaşar Erdinç ve Murat Şeker, ilk defa bir yabancı yatırımcının Türkiye’ye bu kadar katkı sağladığını gördüklerini söyleyerek, Bursagaz’ı mutlaka ziyaret etmek istediklerini dile getirdi. Panelin ardından bütün konuşmacılara plaket takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0