Bursagaz Bilgi Yarışması!

Eğitime verdiği destekle adından söz ettiren Bursagaz bünyesindeki Eğitim Gönüllüleri Derneği, “Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması” ile öğrencilere çevre şuuru aşılıyor.

Bursagaz Bilgi Yarışması!
banner98
Yarışmanın ilçe elemeleri Kestel ve Nilüfer ilçelerinde yapıldı.
Kestel ve Nilüfer ilçelerinde elemelerin sona erdiği yarışmada büyük finale yaklaşılıyor. Bursa’nın 7 merkez ilçesinde yapılan elemelerin Gürsu etabından sonra Kestel ilçesinde de beş okul birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Bu yarışın sonunda Çimento Fabrikası Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci olurken, Kız Teknik Lisesi ikinci, İmam Hatip Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Nilüfer ilçe etabında ise tam 9 grup çevre konulu sorulara doğru cevap vermek için birbirleriyle yarıştı. Özel Tunçsiper Fen Lisesi birinci olarak ilçelerini finalde temsil etmeye hak kazandı. Özel Tan Fen Lisesi’nin ikinci, İMKB Fen Lisesi’nin üçüncü olduğu yarışmada öğrencilere plaket takdim edildi.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler takdim eden Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, öğrencilerin bilgi yarışmasına gösterdikleri ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Bu yarışmaları yalnızca birinci bitiren öğrencilerimiz değil, katılmaya karar vermiş, bu konuyla ilgilenen tüm öğrencilerimiz bizim için kazanmış sayılmaktadır. Onları bu yarışmaya hazırlayan eğitimcilerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe elemeleri tamamlandığında her ilçede birinci olan temsilci okuldan öğrenciler, mayıs ayında yapılacak finalde birbirleriyle yarışacak ve çeşitli ödüllerin sahibi olacak.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0