banner102

Bursa’dan Van’a kardeşlik köprüsü

Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü'nün "Gazeteci Değişim Programı" çerçevesinde Bursa'dan Van'a giden 25 gazeteci, Bursa'ya döndü.

Bursa’dan Van’a kardeşlik köprüsü
 Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü’nün "Gazeteci Değişim Programı" çerçevesinde Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) ile birlikte düzenlediği gezi programına katılan 25 Bursalı gazeteci, Van ziyareti boyunca toplantılara katıldı ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Gezide konuk gazetecilere Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya ile Diyarbakır Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Melik Akaslan da refakat etti.

BURSA’DAN 25 GAZETECİ KATILDI

Gazeteci Değişim Programı adı altında gerçekleştirilen etkinliğe Bursa’dan 25 gazeteci katıldı. Tarafsız Gazeteciler Derneği Başkanı ve Manşetx Gazetesi İmtiyaz sahibi Necmi İnce’nin yanı sıra köşe yazarları Murat Sevinç, Mehmet Çetinkaya, Ömer Küçükkaya, İHA Bursa Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş gibi çok sayıda ismin katıldığı programda doğu ve batıda aynı şartlarda çalışan gazeteciler fikir alışverişinde bulundu.

BÖLGEYİ İNCELEDİLER

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç ve beraberindeki bazı yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı gezi programı çerçevesinde Bursalı gazeteciler, 3 gün süren gezinin ilk gününde Akdamar Adası’nı gezdiler. Ziyaretin ikinci gününde Şeytan Köprüsü ve Muradiye Şelalesi ile Doğubeyazıt da bulunan İshakpaşa Sarayı ve Ahmedi Hani türbesini ziyaret etti. Bursalı Gazeteciler, ziyaretin ikinci günü akşamı da Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nin Van Gölü kıyısında verdiği yemeğe katıldı. Yemeğe, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, çeşitli haber ajanslarının bölge müdürleri katıldı.

BARIŞA DESTEK AMACIYLA GİTTİK

Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, Van’a düzenlenen gezinin çok yararlı geçtiğini belirterek, “Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, yönetim kurulu üyeleri ve Van’lı vatandaşlarımıza bizlere gösterdikleri ilgiden ötürü çok teşekkür ediyorum. Barış sürecine destek olsun, ayrıca Bursa’daki gazeteciler Van’ı ve bazı ilçelerini görsün diye buraya geldik. Van’da yaşayan vatandaşların durumlarını ve buradaki yaşantılarını görme fırsatını bulduk. Gezimizde Van’daki gazeteciler ile Bursa’daki gazeteci arkadaşlarımız çok güzel diyaloglar kurdular. Tekrar bizlere gösterilen ilgiden dolayı grubum adına teşekkür ediyorum” dedi.












Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0