banner102

Bursa'dan, Bayırbucak Türkmenlerine 2 tır dolusu yardım

Osmangazi Belediyesi'nin Hayrat Vakfı ile beraber tertiplediği kampanyada toplanan 2 TIR yardım malzemesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Bursa'dan, Bayırbucak Türkmenlerine 2 tır dolusu yardım
 Bursalılar, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerini unutmadı. Zor durumda olan Bayırbucak Türkmenleri için 2 TIR dolusu insani yardım malzemesi toplandı. Bugün yardım malzemelerini götürecek TIR'lar Haşim İşcan Caddesi'nden uğurlandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı uğurlamada, Kur'an-ı kerim okunup dualar edildi.
Bayırbucak Türkmenlerine kendilerinin de sahip çıktığını belirten Başkan Dündar, "Bayırbucak Türkleri Suriye'de zulüm altındadır. TIR'ların içinde tamamen insani yardım malzemeleri var. Çok sayıda konserve, makarna, un gibi gıda maddelerinin yanı sıra battaniye, giyecek gibi malzemeler de var. Bugün Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından bir Rus uçağı düşürüldü. O uçağın oralardan kalkıp Türk hava sahasında ne işi var? Hangi vazifeyle buraya geldi? Türkiye Cumhuriyeti karşılığını verecektir elbette" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0