banner102

Bursa'daki 29 İl Derneğinden Sağduyu Çağrısı

Bursa İl Dernekleri Federasyonu'na (BİLDEF) bağlı 29 il derneği ortak basın açıklaması yaparak son günlerde yaşanan provokasyona karşı sağduyu çağrısında bulundu.

Bursa'daki 29 İl Derneğinden Sağduyu Çağrısı
 BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, kaynağı yurt dışında olmasına rağmen yurt içindeki uzantıları ile Türkiye'yi karıştırmak isteyen şer odakları olduğunu ifade ederek, "Sınırlarımız dışında meydana gelen şiddet olaylarını bahane ederek okul, ambulans, kamu kurum kuruluşlarını yakma, işyerini yakma, Atatürk büstlerine, bayrağımıza saldırma ve sokakları kan gölüne dönüştürmeye yönelik girişimleri asla tasvip etmiyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Zaza, Arap, Boşnak, Aabaza, Tatar, Pomak ve isimlerini sayamadığımız bir çok etnik unsur asırlardır bu coğrafyada kardeşlik bağları ile birbirine kenetlenmiş, kardeşlik ruhu ve hukuku içerisinde hareket etmiştir. Yakın tarihte kutuplaştırma senaryolarıyla bizleri birbirimize kırdırmaya çalışanlar, bugün de farklı farklı senaryolar sergilemeye çalışmaktadırlar. Geçmişte bu oyunları kardeşlik ruhuyla bozduğumuz gibi şimdi ve gelecekte de bu oyunları bozacağımıza inanıyoruz” dedi.
Çatışmalardan kaostan karışıklıktan, puslu havalardan rant devşirmeye çalışan kirli ve karanlık odakları ve işbirlikçilerini bildiklerini ifade eden Dursun, “Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onların geleceğe daha güvenli ve huzurlu bakmalarını sağlamak için siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin, vakıfların, derneklerin ve toplumun her kesiminin bu tür olaylara karşı sağduyulu davranmaya, kışkırtıcı ve karıştırıcı bir dil kullanmamaya ve itidale çağırıyoruz. Bursa’da faaliyet gösteren 29 il hemşehri derneğinin oluşturduğu Bursa İl Dernekleri Federasyonu BİLDEF olarak ülkemiz üzerinde oynanan birlik ve beraberliğimizi bozacak her türlü şiddet olaylarını sokak eylemlerini lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0