Bursa'da, uludağı görmeyen kalmıyacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi mahalle muhtarlıkları vasıtasıyla Uludağ'ın eteğinde yaşayıp da henüz dağın zirvesini görmeyen vatandaşları günü birlik Sarıalan ve Çobankaya'ya çıkarıyor.

Bursa'da, uludağı görmeyen kalmıyacak
banner98
 Mahalle muhtarlıkları vasıtası ile tespit edilen durumu müsait vatandaşlar, hafta içerisinde sabah saat 09:00'da hareket edip 2 otobüsle Uludağ'a çıkıyor. İlk oteller bölgesi ve Çobankaya kamp alanını gezen vatandaşlar, öğle yemeği ikramı kumanyalarını yedikten sonra teleferik istasyonunun bulunduğu Sarıalan bölgesine geçiyor. Sarılan'da milli parkın banklarında oturup yanlarında getirdikleri meşrubat ve çayları yudumlayan vatandaşlar, daha sonra saat 16:00'da Bursa'ya dönüyor. Akşam saat 18:00'de mahallerine bırakılan grup Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinden çok memnun.
Merkez Osmangazi ilçesinin Yeni Bağlar Mahallesi sakinleri de Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Uludağ'ı çıkarıldı. Grupta yer alan vatandaşlardan 20 yılı aşkın süredir Bursa'da yaşayıp da Uludağ'ı görmeyen 15 kişi, unutulmaz bir gün geçirdiklerini söyledi.
Bursa'ya Bulgaristan'dan 20 yıl önce göçmen olarak geldiğini belirten Sami Çetin, Başkan Recep Altepe'nin kendisine unutumayacağı bir gün yaşattığını söyledi. Uludağ'a tam 20 yıldır karşıdan baktığını, ancak bugüne kadar çıkmaya fırsatı olmadığını belirten Çetin, muhtar Hafize Deniz'in organizasyonu sağlamasından da mutluluk duyduğunu belirtti.
Bulgaristan göçmenlerinden 57 yaşındaki Münevver Öztürk de ilk defa Uludağ'a çıktığını kaydetti.
Bursa'da doğup büyüyen Redvi Sarper, Uludağ'a en son 5 yıl önce çıktığını, ancak bugün mahalle sakinleri ile birlikte zirveye çıkmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Yeni Bağlar Muhtarı Hafize Deniz ise, 15 bin nüfuslu mahallesinde Uludağ ve Mavi Tur gezisi için talebin had safhada olduğunu belirterek, "Bugün 52 mahalle sakinini Uludağ'a çıkarttık. Ben yeni seçilmiş bir muhtar olarak mahalle sakinleri ile kaynaşmak için bu gezileri bir fırsat olarak görüyorum. Birbirimizin dertlerini paylaşıyoruz. Bursa'mızın nimetlerini yaşayarak tanıma imkanı buluyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde Mavi Tur'a da katılarak Marmara Denizi'nin güzelliklerini keşfedeceğiz. Bu organizasyonu yapan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Uludağ Sarıalanda sosyal tesis çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi'nin de bu hizmetini bir an önce devreye almasını talep ediyoruz" diye konuştu.
Devasa çam ağaçlarının gölgesinde serin bir gün geçirmekten mutlu olan Yeni Bağlar sakinleri, İHA objektiflerine poz vererek, Başkan Altepe'ye teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar, otobüs yerine teleferikle Uludağ'a çıkarılmaları halinde daha hoş olacağını söyledi. 
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0