banner102

Bursa'da Hız Sınırları Değişti...

Bursa’da şehir merkezi ve ana arterler üzerinde 70 kilometre olan hız sınırı 82 kilometreye çıktı. Hız sınırlarındaki değişiklik teklifi UKOME kurulu tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa'da Hız Sınırları Değişti...
 Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün geçtiğimiz Mart ayında verdiği Bursa kent merkezinde ana ulaşım aksları olan İzmir Yolu, Mudanya Yolu, İstanbul Yolu, Ankara Yolu ve yakın çevre yolunda hız sınırının 82 kilometre olarak düzenlenmesi talebi UKOME kurulunda yapılan görüşmelerin ardından oy birliğiyle kabul edildi. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın başkanlık yaptığı kurula İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Garnizon Komutanlığı temsilcileriyle görüşleri alınmak üzere meslek odaları başkanları katıldı.

OTOMOBİLLER 82 DİĞER ARAÇLAR 70 KİLOMETREYE ÇIKTI
Görüşmelerin sonrasında oy birliğiyle verilen karara göre Bursa kent merkezinde ana ulaşım güzergahı olan İzmir Yolu Caddesi'nin Gençosman Kavşağı - Mudanya Caddesi ile Uludağ Üniversitesi Köprülü Kavşağı arası - Mudanya yolunun Mudanya Kavşağı Sanayi Caddesi ile Mudanya Girişi Güzelyalı adalı kavşağı arası, İstanbul Yolu'nun Gençosman Kavşağı ile Ovakça Gemlik yönü çıkışı arası, Ankara Yolu'nun Gençosman Kavşağı ile otoyol bağlantı kavşağı arası, Yakın Çevre yolunun (Avrupa Konseyi Bulvarı, 11 Eylül Bulvarı, Mevlana Bulvarı), Acemler Kavşağı ile Otosansit Kavşağı arası yol güzergahlarında hız sınırları 1 Haziran 2016 tarihi itibariyle otomobiller için 82 kilometre/saat otomobil dışındaki diğer motorlu araçlar için 70 kilometre/saat olarak değiştirildi.
Trafik kurallarına göre yüzde 10 opsiyon da eklenince hız limiti 90 kilometreyi buluyor. 
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0