Bursa’da ‘Astrofest’ Heyecanı Başladı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) 2013 yılından beri yılda 2 defa düzenlediği ‘Bilimsel Geceleme’ etkinliği kabuk değiştiriyor ve ‘Astrofest’ adıyla ‘Uludağ Gözlem Festivali’ olarak 7-8-9 Ağustos’ta Uludağ Oteller Bölgesi’nde...

Bursa’da ‘Astrofest’ Heyecanı Başladı
banner98
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) 2013 yılından beri yılda 2 defa düzenlediği ‘Bilimsel Geceleme’ etkinliği kabuk değiştiriyor ve ‘Astrofest’ adıyla ‘Uludağ Gözlem Festivali’ olarak 7-8-9 Ağustos’ta Uludağ Oteller Bölgesi’nde gerçekleşiyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bilimin uygulanabilir ve eğlenceli yönünü halkla buluşturan vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), aklı gece gündüz bilimde olanları ‘Uludağ Gözlem Festivali’ne davet ediyor. 2013 yılından itibaren Mart ayında BTM’de, yaz aylarında da Uludağ’da olmak üzere yılda iki kez ‘Bilimsel Geceleme’ adıyla düzenlenen etkinliğin amacı astronomi atölyelerine katılmak, gece gökyüzü gözlemi yapmak, güneş sistemini daha yakından tanımak, Ay’ı ve gezegenleri, takım yıldızlarını ve birçok gök cismini dev teleskoplar ile gözlemlemektir. Uludağ Gözlem Festivali, bu yıl Türkiye çapından katılımcılar ve uzman astronomlar ile Uludağ’da Büyük Otel çevresindeki etkinlik alanında gerçekleşecek. Bilime ilgi duyan herkesin katılabileceği festival kapsamında; güneş saati, gök atlası, teleskop ayna, takım yıldızı dürbünü ve Mars modülü gibi birçok atölye etkinliğinin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen astronomlarıyla söyleşiler ve gökyüzü gözlemleri de yapılacak. Gökyüzüne ilgi duyan vatandaşlar, detaylı bilgiye ‘bursabtm.org’ veya ‘uludagastrofest.org’ adreslerinden ulaşabilecekler.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 04:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0