banner101

“Bursa Türkiye'nin Merkezi“

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Fikirleri ürüne dönüştürecek ekosistemi oluşturmalıyız” dedi.

“Bursa Türkiye'nin Merkezi“
 BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ve Girişimci Murat Reis ile birlikte Bloomberg HT’de Çıkış Yolu programına katıldı. Türkiye’de ve Bursa’da girişimcilik konusunun değerlendirildiği programda konuşan Başkan Burkay, Bursa’nın üretimde önemli bir güce sahip olduğunu ifade etti. Başkan Burkay, BTSO’da hayata geçirdikleri projelerde şehrin konvansiyonel üretimden katma değerli ve yüksek teknolojili üretime geçmesini hedeflediklerini anlattı. Bu noktada teknoloji tabanlı girişimlere büyük önem verdiklerini ifade eden İbrahim Burkay, “Girişimci sayımızı artırmak çok önemli. Ama bunun için kültür devrimine ihtiyacımız var. Girişimcilik ve yeni fikirlerle ilgili ne yaparsak yapalım ama farklı yapalım. Çok basit işlerde bile farklı bir ürün ortaya koyduğunuzda rakiplerinizin önüne geçiyorsunuz” diye konuştu.
Başkan Burkay, Türkiye’de toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Türkiye’de girişimci olmak isteyen genç nüfus oranının gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki girişimci adaylarından fazla olduğuna işaret eden Burkay, “Gençlerimiz kendi işini kurmak istiyor. Ancak nasıl yapılacağını bilmiyor. Fikirleri ürüne dönüştürecek ekosistemi oluşturmalıyız” dedi.

BURSA TÜRKİYE’NİN MERKEZİ

Bursa’nın Türkiye’nin inovasyon, tasarım ve estetikte Türkiye’nin merkezi olduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, tasarımın toplum hayatına sağlayacağı katma değerin farkındalığını artırmak maksadıyla mayıs ayında Bursa’da ‘İnovasyon Haftası’ düzenleyeceklerini anlattı. Türkiye’de tasarruf oranlarının düşük olduğunu ve girişimcilerin sermayeye ihtiyaç duyduklarını dile getiren İbrahim Burkay, bu konuda melek yatırımcılara sağlanan desteklerle BTSO’nun hayata geçirmeye hazırlandığı kuluçka merkezlerinin ve startupların yeni girişimler için önemli destekler sağlayacağını kaydetti.

75 MİLYAR DOLARLIK HEDEF

Başkan Burkay, Bursa’nın ekonomik göstergelerinin Türkiye ekonomisine de doğrudan yansıdığını belirterek, “Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Bursa iş dünyası olarak 75 milyar dolarlık bir ihracatla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bursa’da mükemmeliyet merkezleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, lojistik merkezleri ve demiryolu bağlantısı ile kurulacak Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi hem kentimizin hem de Türkiye’nin bu hedefi yakalamasını sağlayacak” diye konuştu.

“BURSA’DAN BEKLENTİMİZ YÜKSEK”

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da Bursa’dan beklentilerin yüksek olduğunu ifade etti. Dünyada ilk kez il bazında girişimcilik endeksi oluşturduklarını anlatan Boz, “Türkiye’de her 100 kişiden 32’si iş kurmayı düşünürken bunların sadece yüzde 10’u iş fikrini hayata geçirebiliyor. Bursa’da ise 100 kişiden 33’ü iş kurmayı düşünürken bu iş fikirlerinin yüzde 14’ü hayata geçiriyor. Fırsata dayalı girişimcilikte de Bursa yüzde 41,8 ile yüzde 38’lik Türkiye ortalamasının üzerinde. Teknoloji tabanlı girişimlere Bursa’nın öncülük etmesi gerekiyor” dedi. Girişimci Murat Reis ise BTSO’nun iştiraki Teknoloji Transfer Ofisi ve Sanayi Bakanlığı’nın desteği ile mini insansız hava aracı ürettiğini ifade etti. Reis, söz konusu araçların seri üretimine de kısa süre içerisinde başlayacaklarını kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0