banner102

BURSA MİLLİ EKONOMİ HEDEFLERİNE EN YÜKSEK KATKIYI SAĞLAMAYA HAZIR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘100 Günlük Eylem Planı’na ilişkin, “İş dünyamızın beklentileri doğrultusunda hazırlanan projelerin ve düzenlemelerin biran evvel hayata geçmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok, şimdi eylem zamanı. Bursa olarak ülkemizin milli ve yerli hedeflerine en yüksek düzeyde katkı sağlamaya hazırız” dedi.

BURSA MİLLİ EKONOMİ HEDEFLERİNE EN YÜKSEK KATKIYI SAĞLAMAYA HAZIR

Başkan Burkay, çalışma hayatından adalet sistemine, çevre ve şehircilikle ilgili düzenlemelerden enerji yatırımlarına, üretimden ihracat politikalarına kadar geniş bir yelpazede 400 projenin eylem planı kapsamında yer aldığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı projeler, her alanda reform niteliği taşıyor. Yeni hükümetin öncelikli çalışmalarını reel kesimin beklentileri doğrultusunda şekillendirmesi, iş dünyamızda yeni bir heyecan oluşturdu. Bursa iş dünyası olarak ülkemizin yerli ve milli hedeflerinde en önemli aktörler arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi.

 

İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİ KARŞILIK BULDU 

Ekonominin yeniden Türkiye’nin gerçek gündemi olmasından duydukları memnuniyeti ifade eden İbrahim Burkay, “Özellikle savunma sanayinde hazırlanan eylem planı, ülkemiz için stratejik bir önem taşıyor. Silahlı kuvvetlerimize ve güvenlik güçlerimize tahsis edilen savunma sanayi ürünlerinin yerli ve milli kaynaklardan teminiyle birlikte uzay ve havacılık alanındaki çalışmaları da oldukça önemli buluyoruz. Bununla birlikte nitelikli istihdama sağlanan desteklerin ve teşvik programlarının genişletilecek olmasından da büyük memnuniyet duyuyoruz. Yeni nesil enerji kaynaklarına ilişkin yatırımlar da ülkemizin cari açıkla mücadelesini güçlendirecek. Çin, Hindistan, Rusya ve Meksika gibi ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesi de ihracatçımıza alternatif pazarlarda daha güçlü bir pozisyon sağlayacak” diye konuştu. 

 

GUHEM VE MODEL FABRİKA 100 GÜNLÜK EYLEM PLANINDA

Başkan Burkay, Kalkınma Bankası’nın katma değerli ve yüksek teknolojili üretim hedeflerine göre yeniden yapılandırılmasının ülke ekonomisine yeni bir dinamizm kazandıracağını vurguladı. BTSO öncülüğünde Bursa’ya kazandırılan Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi ile Model Fabrika projelerinin 100 Günlük Eylem Planı’nda yer aldığına dikkat çeken İbrahim Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Güçlü Ekonomi Güçlü Türkiye’ hedeflerimiz doğrultusunda hazırlanan öncelikli projeler için iş dünyamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öncelik projelerin başarısıyla birlikte ay sonunda açıklanacak Orta Vadeli Program da ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha da yaklaştıracaktır” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0