Bursa Basını BTSO İftarında Buluştu

Bursalı medya temsilcileriyle iftarda buluşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ihracattaki başarısının 2017 yılında artarak süreceğini belirterek, “Türkiye’ye ve Bursa’ya güvenen hiçbir yatırımcı kaybetmeyecek” dedi.

Bursa Basını BTSO İftarında Buluştu
banner98
 Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen iftar programında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, konuşmasının ilk bölümünde Türkiye ve Bursa’daki ekonomik gelişmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin yılın ilk çeyreğinde gösterdiği yüzde 5’lik büyüme başarısının iş dünyasına büyük moral verdiğini dile getiren Başkan Burkay, referandumun ardından oluşan güven ve istikrar ortamıyla birlikte Türkiye ekonomisindeki büyümenin devam edeceğine inandıklarını vurguladı.

 

“YENİ BAŞARILAR DEVAM EDECEK”

Dünya Bankası ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini revize etmesini de değerlendiren Başkan Burkay, “Dünya Bankası ülkemizin 2017 için büyüme tahminini yüzde 3,5’e revize ederken, Fitch de bu oranı yüzde 2,4’ten yüzde 4,7’e yükseltti. Tüm algı operasyonlarına ve yaşadığımız zorluklara rağmen ülkemiz, ekonomik büyümesini sürdürüyor. Yatırımcılar hala ülkemizi güvenli bir liman olarak görüyor. Bursa iş dünyası olarak inanıyoruz ki ülkemiz yeni başarılara yelken açmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

“TEKNOSAB ALTERNATİFSİZ TEK ADRES”

BTSO öncülüğünde Bursa’ya kazandırılan Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi TEKNOSAB’ın bayramdan sonra temelini atacaklarını ifade eden İbrahim Burkay, “TEKNOSAB, özellikle ülkemizin ve Bursa’mızın ihracat hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacak. Uluslararası sermayeli teknoloji şirketlerini bu bölgeye getirmeyi istiyoruz. Ülkemize gelmeyi planlayan her grubun alternatifsiz tek adresi TEKNOSAB olacaktır. TEKNOSAB’ta yer alacak şirketlerin ihracata dayalı teknoloji firmaları olacağı için bu bölgemiz, ülke ekonomimize büyük katkı sunacak” şeklinde konuştu.

 

“FİRMALARIMIZIN YETENEK MATRİSLERİNİ ÇIKARDIK”

Bursa’da otomotiv, makine ve tekstil sektörleri başta olmak üzere tüm stratejik alanlarda 4 yıldır yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve firmaların yetenek matrislerini çıkardıklarını ifade eden 
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0