Bursa barosu'nda seçim heycanı

Bursa’da yaklaşan baro seçimlerinin en iddialı adayları arasında gösterilen Değişim Grubu adayı Avukat Olcay Göçüm, hiçbir siyasi partinin, hiçbir ideolojinin, hiçbir cemaatin etkisinde kalmadan hür ve bağımsız olarak mesleki faaliyetleri sürdürmek için göreve talip olduklarını söyledi.

Bursa barosu'nda seçim heycanı
banner98
 Burçman Otel’de düzenlenen toplantıda, seçime gideceği yönetim kurulu üyelerini açıklayan Olcay Göçüm, 2008 yılında, ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ sloganıyla yolculuğa başladıklarını ifade ederek, “Meslek hayatında başarılı, deneyimli, genç gruptan oluşan arkadaşlarımla, Değişim Grubu olarak, Bursa Barosu’nda 12 Ekim’de yapılacak seçimlerde, ‘şimdi değişim zamanı’ diyerek, bu kutsal göreve talip olmak istiyoruz” dedi.
Göçüm sözlerini şöyle sürdürdü:
‘Biz Bursa Bürosu Değişim Grubu olarak, insan odaklı hukuku referans alan, insan hak ve özgürlüklerinden evrensel hukuk normlarından yana olan, vatanın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağa saygıyı esas alan, dini, milliyeti, siyasi görüşü ne olursa olsun saygı duyan olaylara meslek ve meslektaş odaklı olarak bakan, çözüm getiren bir meslek anlayışını benimsiyoruz. Biz baronun rutin işlerinin yapılması için değil baromuza ve mesleğimize kalıcı işler ve eserler bırakmak için bu kutsal göreve talip olmak istiyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım, siyasi düşüncesi ne olursa olsun kendisini siyasi yelpazenin her neresinde adlandırırsa adlandırsın, baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızın oyuna talip olduğumuzu belirmek istiyorum. Ben ve ekip arkadaşlarım yapılacak seçimlere siyasi saik ile değil, meselelerin yumak yumak büyümeden çözümlenmesi için görev almak istiyoruz. Yapılacak seçimlerde takdir ve teveccüh siz saygıdeğer meslektaşlarımızındır. Seçimlerde sonuç ne olursa olsun, her türlü iradeye saygımızın sonsuz olduğunu, seçimi kazansak da kaybetsek de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Bursa Barosu’nun yanında olduğumu belirtmek istiyorum”.
Bir gazetecinin "Yargıda paralel yapı olduğuna inanıyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise Göçüm, Bursa Barosu Değişim Grubu olarak hiçbir siyasi partinin ne ön ne de arka bahçesi olmayacaklarını ifade ederek, "Biz, yargının her zaman için tarafsız ve bağımsız olmasından yanayız. Yargılamayı yapacak meslektaşlarımızın hiçbir siyasi partinin, hiçbir ideolojinin, hiçbir cemaatin etkisinde kalmadan hür ve bağımsız olarak mesleki faaliyetini sürdürmek istiyoruz. Biz göreve gelmemiz halinde çok açık ve net olarak söylüyoruz hukukun yanında, hukuksuzluğun da karşısında olacağız” cevabını verdi.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0