banner102

Bursa Barosu Hayvan Haklarına Dikkat Çekti

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Bursa’da ve Türkiye’de her geçen gün artan hayvan katliamına dikkat çekmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Bursa Barosu Hayvan Haklarına Dikkat Çekti
 Bazı belediyeler tarafından Hayvan Hakları Kanunun uygulanmadığına dair şikâyetler alınması üzerine basın açıklaması yapan Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz ve Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ümran Babacan, canlıların yaşam haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.

“Bu dünyanın asıl sahibi hayvanlardır”

“Kendi hayatlarımızı ve gelecek planlarımızı konuşurken, doğayı ve doğanın içinde bulunan hayvanları unutuyoruz” şeklinde konuşan Bursa Barosu Av. Ekrem Demiröz, bu dünyanın asıl sahiplerinin hayvanlar olduğunu ifade ederek, “Bizler, kendi gelecek planlarımızı programlarken bu dünyanın asıl sahibi olan hayvanları maalesef unutuyoruz. Bu da geleceğimizi doğru değerlendirmediğimiz anlamına geliyor. Türkiye’de ve Bursa’da yaşanan hızlı göç ve çarpık kentleşme insanları bir anlamda hayvanları yok etme yanılgısına düşürdü.Hayvanlara karşı yaratılan bu sevgisizlik duygusu, günümüzde adeta doğanın dengesini bozmuş durumdadır. Hayvanları korumanın geleceğimizi korumakla eşdeğer olduğunu unutmamalı ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz” dedi.

Geçici bakım evleri…

Bursa’da bazı belediyelerin Hayvan Hakları Kanunu’nu uygulamadığına dair şikayetler aldıklarını dile getiren Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ümran Babacan ise, “Şikayetler incelendiğinde 5199 sayılı kanundaki şartları içeren Geçici Bakım Evlerinin bulunmadığını görüyoruz. Toplanan canlıların resimlerinin çekilip kayıt altına alınması, yıkanması, aşılarının yapılması, kısırlaştırılması, ameliyat yaralarının geçmesi için beklenilmesi, geçmeyen yaraların tedavi edilmesi, iyileşen canlıların sahiplenilmesi için internet ortamında duyurular yapılması, kayıt altına alınıp alındığı yere bırakılması yasal zorunluluktur.  Kanunumuzdaki şartları taşıyan Geçici Bakım Evleri ne yazık ki bazı belediyelerde yoktur” diye konuştu.

“Belediyelerin amacı, canlıları mağdur etmek değil, hizmet etmek olmalıdır”

Belediyelerin amacının, canlıları mağdur etmek değil, hizmet etmek olması gerektiğini sözlerine ekleyen Av. Babacan, “Hukuk devletinde hukukun üstünlüğü esastır ve kanunların uygulanması gerekir. Kanunların uygulanmaması mağduriyetleri beraberinde getirir. Bütün bu kanuna aykırı uygulamalardan sonra; İl Hayvan Koruma Kurulunun başkanı olan Bursa Valimize yasayı uygulamayan belediyeler hakkında başvuruda bulunacağız. Hayvan barınağı yapılıncaya kadar kanuna aykırı yapılan hayvan toplama işlemlerinin durdurulmasını, kanunsuz uygulamaların önlenmesini talep edeceğiz. Bu çalışmamızın sonucunda halkımızı medya vasıtası ile bilgilendireceğiz. Gelişmiş ülkeler hayvan refahı ve hayvan mutluluğu için çalışırken, ülkemizde de hiç değilse canlıların yaşam hakkına saygı gösterilmelidir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0