BUMİAD KÜLTÜR VE TEKNOLOJİ ÇOCUK KULÜBÜ KURULDU

BURSA – Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyor. Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs’ta BUMİAD Gençlik Platformu’nun kurulduğunu açıklayan Başkan M. Orhan Efe, “Bu yıl da 23 Nisan’da BUMİAD Kültür ve Teknoloji Çocuk Kulübü’nün kurmanın ve kamuoyuna duyurmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

BUMİAD KÜLTÜR VE TEKNOLOJİ ÇOCUK KULÜBÜ KURULDU
banner98
 BUMİAD Kültür ve Teknoloji Çocuk Kulübü’nün ilk toplantısı Meral-Muammer Ağım Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Alper Taşkın, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, BUMİAD’ın kuruluş amacı, hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Efe, “BUMİAD, sanayici ve işadamlarının bir araya geldiği ama bütün üyelerinin mühendislik ya da mimarlık disiplinlerinden mezun olma zorunluluğu olan Türkiye’nin yegâne İş adamı derneğidir” diye konuştu.

BUMİAD’ın, üyelerine ve gençlik platformu ile çocuk kulübü üyelerine farklı alanlarda ufuklarını açmaları ve yeni hedeflere yelken açmalarına katkı koyma çabası içinde olduklarını belirten Efe, çocuklara yönelik olarak hizmet edecek kulübün kuruluş fikrinin nereden geldiği hakkında konuştu. Efe, “2017’de Gençlik Platformu’nu kurduk, 2018’de de bugün sizlerle paylaştığımız kulübümüz kurduk. Amacımız bu disiplinleri genç kardeşlerimize aktarmak, Mimarlık ve mühendislik mesleklerini sevdirmek, Çocuklarımızın hayallerinde gerçekleştirmeyi arzu ettikleri projelere olanak tanıyarak ve destek vererek hayata geçirmek” dedi.

“Okulunuzla güçlü bir bağımız var”

BUMİAD’ın, Meral-Muhammer Ağım Ortaokulu’yla güçlü bir bağı olduğunu kaydeden Efe, kulübün çalışma prensibini çocukların belirleyeceğini dile getirdi. Efe, “Buradaki kardeşlerimizin haricinde kulübümüze ilave başka okullardan arkadaşlar da katılacaklar. Resim folklor müzik kursları, eğitici ve öğretici geziler ile kültürel projeler yanında, gökbilim araştırmaları, teleskop yapımı, bilgisayar destekli teleskop ile gözlem yapmak, maket uçak yaparak uçurmak, drone uçurmak, robot yapmak gibi birçok alanda genç kardeşlerimizin geleceğine ışık tutacak projeler geliştireceğiz. Diye konuştu.

Okul Müdürü Alper Taşkın da BUMİAD’ın projesinden övgüyle bahsetti. Taşkın, okullarının bu projeye ortak olarak seçilmesinden gururla bahsederken, projeyi hayata geçirenlere de teşekkür etti.

Öğrenciler tek tek görüşlerini açıkladıktan sonra kendi yaptıkları robot ile gösteri yaptılar.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0