Buges Yüzmede 22 Madalya Kazanarak Fark Attı

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Alanya’da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Uzun Kulvar Türkiye Şampiyonası’nda Bursa’yı en iyi şekilde temsil ederek toplam 22 madalya kazandı.

Buges Yüzmede 22 Madalya Kazanarak Fark Attı
banner98
 Nilüfer Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) 20-22 Şubat tarihlerinde Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Uzun Kulvar Türkiye Şampiyonası’na damgasını vurdu. Katıldığı yarışmalarda Nilüfer ve Bursa’yı en iyi şekilde temsil eden BUGES, 169 yüzücünün katıldığı Türkiye Şampiyonası’ndan toplamda 22 madalya kazandı. Takım antrenörü Gözde Bursalı yönetiminde şampiyonada başarıların altına imza atan BUGES, 10 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak toplamda 22 madalya ile rakiplerine fark atarak en çok madalya kazanan kulüp oldu.
Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün başarılı sporcularından Sümeyye Bayram 3 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya kazanırken, Nurcan Saçak 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya alarak yarışmalarda Nilüfer farkını ortaya koydu. BUGES’in bir diğer başarılı sporcusu Atakan Telli de 3 altın madalya almaya hak kazanarak takımının aldığı madalya sayısını 22’ye çıkarmış oldu.
Alanya’da düzenlenen müsabakalarda Nilüfer’i en iyi şekilde temsil etmek için sporcuların yoğun çaba harcadığını belirten BUGES Kulüp Başkanı Ali Genç, gönüllü olarak antrenörlük görevini üstlenen Gözde Bursalının da başarıda büyük payı olduğunu söyledi. Ali Genç şöyle konuştu: “Gözde Bursalının çabaları sayesinde yüzmede çok sayıda başarının altına imza attık. 15 yaşındaki üç sporcumuz ve altyapıdaki sporcularımızla birlikte 2020 olimpiyatlarında madalya hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0