BTÜ’DE TÜRKİYE VE YENİDÜNYA DÜZENİ KONUŞULDU

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Öğrenci Konseyi tarafından “Türkiye ve Yeni Dünya Düzeni” konulu konferans düzenlendi. Konferansta Star Gazetesi Yazarı Araştırmacı Gazeteci Sevil Nuriyeva yeni küresel düzende Türkiye’nin önemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

BTÜ’DE TÜRKİYE VE YENİDÜNYA DÜZENİ KONUŞULDU
banner98
 Çocukluğundan itibaren derin Türkiye sevdası ve ülküsüyle yetiştiğini ve bunda ailesinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Nuriyeva, “Türkiye benim için büyük bir dağ gibi, o büyüklüğü dağın eteğinde yaşayanlar fark etmez ama biz dışardan bakanlar dağın ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Balkanlar, Doğu Türkistan, Afrika, Ortadoğu coğrafyasına giderseniz oradan bu büyüklüğü daha iyi gözlemleyebilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı Afrika gezisinde Mali’de bulunduğum esnada oradaki insanların Türk adını duyduğunda gözlerinin parlaması ve Türkiye - Erdoğan sevgisini dile getirmesi bana bir kez daha bu büyüklüğü kanıtlar nitelikteydi” diye konuştu.

 

Dünyadaki Tek Eksik Adalet!

 

Türkiye’yi farklı kılan unsurun adil cihan nizamı kurma ülküsünün olduğunu vurgulayan Nuriyeva, “Türkiye, dünyada hakim güç haline geldiğinde dünyada açlık da sefalet de olmaz. Çünkü Türk, komşusu açken tok yatamayandır, elindekini ihtiyaç sahibiyle paylaşandır, çevresinde olup bitene kayıtsız kalmayıp müdahale edendir. Bunlar bizim milli kodlarımız. Tüm bunları bilen güçler Osmanlı medeniyetini çökerterek İslâm coğrafyasında kontrolü ele almış gelecek 100 yıl hakimiyetin kimde olacağının hesaplarını yapıyorlar. Dünyanın en çok borcu olan ülkesi ABD, alacaklı ülkeleri rejimlerini çökerterek yoluna devam etmekte. Kaddafi bunun en somut örneğidir. ABD yaşadığımız son asırda paranın ve dolayısıyla ekonomik gücün doğuya kaymasını engelleme ve buradaki kontrolünü yeniden temin etme derdinde. Rusya üzerine yapılan operasyonlar da yine tamamen Doğu Sibirya bölgesinin dünyanın en önemli altın yataklarına sahip olması kaynaklı” dedi.

 

Neden 3.Dünya Savaşı?

 

Star Gazetesi Yazarı Araştırmacı Gazeteci Sevil Nuriyeva, “1.Dünya savaşıyla Osmanlı Devletini hedefe koyan küresel güçler, 2.Dünya savaşıyla Osmanlı sonrası Alman ve Rus etkisini minimize etmiş oldular. Şimdi İsrail’in kendi belirlediği alan içerisinde güvenli bir devlet olma isteği bugün dünyada yaşanan bu kaosun temel sebebi. Güvenli ve güçlü bir İsrail devleti ile İngiltere; Ortadoğu çıkarlarını, yeni yüzyıl içinde kontrol altına almanın gayretinde. Bu sebepledir ki, Türkiye Osmanlı reflekslerine geri dönmemesi için, ekonomik olarak büyümesi engellenmeye ve terörle zayıflatılmaya çalışılıyor. Oysa hesaba katmadıkları bir şey var. Bizim nükleer gücümüz yok ama onların asla sahip olamayacağı bir teknolojiye sahibiz. O da Allah için vatan için can verme yani savaştan korkmama güdümüz. Biz adil dünya düzenini isteyen ve bu uğurda şehadeti seve seve göğüsleyecek köklere sahibiz. Bugüne kadar kurulan tüm Türk cihan devletlerinde bu anlayışı görüyoruz. Bugünkü devlet aklımız da buna hizmet etmekte. Bizler de yaptığımız işlerle bu ülküye katkı sağlamalı ve bu bilinçle yola devam etmeliyiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0