banner102

BTSO,Bakan Müezzinoğlu'nu Ve Suudi Misafirlerini Ağırladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suudi Arabistan Prensi Saud Bin Abdullaziz Al Saud ve Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıları ağırladı.

BTSO,Bakan Müezzinoğlu'nu Ve Suudi Misafirlerini Ağırladı
 BTSO, Bursa’yı sağlık turizmi alanında Türkiye ve dünyada marka yapmak için çalışmalarına devam ediyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırladı. BTSO’nun destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı’na katılmak için Bursa’ya gelen Suudi Arabistan Prensi Saud Bin Abdullaziz Al Saud ve Körfez ülkelerinin yatırımcılarının da katıldığı toplantıda, Bursa ile Arap ülkeleri arasındai sağlık turizmi alanında kurulabilecek iş birliği imkanları masaya yatırıldı. Toplantıda, BTSO Meclis Üyesi Dr. Mustafa Esgin, Bursa’nın sağlık turizmi hakkında sunum yaptı.
BTSO’nın Bursa için farklı sektörlerde önemli bir vizyon ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Gerçekten Bursa için çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda görüşülen konular, Bursa için büyük önem taşıyor. BTSO, Körfez ülkelerinden önemli alıcı gruplarını Bursa’ya getirerek, şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağladı. BTSO’yu bu vizyoner çalışmaları ve ortaya koyduğu başarılı projelerinden dolayı kutluyorum. Bizim ülkemize ve Bursa’mıza dair hayal ve hedefler var. Hayalleri olanın uykusu gelmez” dedi.
Bursa’nın Sağlık Serbest Bölgesi konusunda önemli bir alt yapısının olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, BTSO’nun çalışmalarıyla Bursa’nın sağlık turizmi alanında da önemli kazanımlar elde edeceğini ifade ederek, “Önemli olan maddi kaynak değil, vizyon ve iradeyi koymaktır. Bu vizyonun harekete geçtiğini görebiliyorum. Hedefe inanan yapı varsa, onun mutlaka bir alıcısı olacaktır. Bu iradeyi ve inancı BTSO’da gördüm. Ben de bu proje ve hedeflere liderlik edeceğim” diye konuştu.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, BTSO öncülüğünde yapılacak Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’nin sadece Bursa’yı değil, bölgeyi de Türkiye’de farklı noktalara taşıyacak bir proje olduğunu vurguladı.

“BURSA’NIN EKONOMİK GÖSTERGELERİ TÜRKİYE İLE AYNI”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO’nun makro projelerini Bakan Müezzinoğlu ile Arap yatırımcılara anlattı. Türkiye’de dönüşümü sağlayacak projeleri Bursa’da hayata geçirmek istediklerini dile getiren Burkay, “Biz yola çıkarken, ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ diye belirttik. Bursa’nın başardıklarına bakarsak her şey ortada. Bursa’nın ekonomik göstergeleri Türkiye’yi yansıtıyor. Bursa, ülke ekonomisine yön verecek hacimde bir bölge. Bu anlamda Bursa, Türkiye’nin de 10 bin Dolar üzerindeki kişi başı gelirini 25 bin Dolara çıkarma hedefine öncülük edecektir. Sizin desteğiniz ve liderliğiniz bu noktada çok önemli” dedi.
Prens Saud ve beraberindeki heyetin Bursa ziyaretinin önemli olduğunu belirten Burkay, “Bursa, Körfez ve Ortadoğu’da cazibe merkezi. Bursa’daki bu potansiyeli değere dönüştürmek istiyoruz. İnşaat Fuarı ile yabancı yatırımcılar, Bursa’daki potansiyeli yakından görmüş oldular” diye konuştu.
Suudi Arabistan Prensi Saud Bin Abdullaziz Al Saud, Bursa’ya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Toplantının iki bölgenin iş adamları arasındaki işbirliğini artıracağına inandığını kaydeden Al Saud, “Son dönemde Türkiye ve Arap ülkeleri arasında çok güçlü kardeşlik köprüleri oluştu. Arap dünyası ile Bursa’daki ilişkileri bu doğrultuda daha da güçlendirebiliriz. Bursa’da ticaret ve sanayi başta olmak üzere farklı alanlarda önemli bir potansiyel var” dedi.

"ARAP YATIRIMCILARI BURSA’YA BEKLİYORUZ"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın, sahip olduğu zenginliklerle Arap dünyasının ilgi odağı haline geldiğini kaydetti. Vali Karaloğlu, “Bursa’nın önü açık. Biz Arap dostlarımız ve kardeşlerimiz ile her zaman ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Artık Araplar, sadece yaz mevsiminde değil, kışın da Bursa’ya geliyor. Bu sene Uludağ’a gelen yabancı turistlerin yüzde 30’u Arap kardeşlerimizdir. Körfez ülkeleri Bursa’yı çok iyi tanıyor. Bizler de daha fazla Arap yatırımcıyı Bursa’ya bekliyoruz” diye konuştu.
Fasael Land Yatırım ve Emlak Firması Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Hüsain Al Doseri, Bursa’nın körfez ülkeleri için cazibe merkezi olduğunu söyledi. Bursa’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Körfez ülkelerinden tam not aldığını anlatan Al Doseri, “Bursa ve Körfez ülkeleriyle işbirliği imkanları oluşturulabilir. Bursa’da ciddi anlamda yatırım alanları var. Arap dünyası için Türkiye’nin ayrı bir yeri var. Sizlerle birlikte güzel işbirliklerine imza atmak istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0