BTSO ve BALKANTÜRKSİAD İşbirliği Protokolü İmzaladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa ile gönül bağının olduğu Balkan coğrafyası için yeni bir işbirliğine imza attı. BTSO, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ile birlikte Balkanlarda Türk Ticaret Merkezi’nin kurulması amacıyla protokol imzaladı.

BTSO ve BALKANTÜRKSİAD İşbirliği Protokolü İmzaladı
banner98
 Üyelerinin uluslararası alandaki konumunu yeni hamlelerle daha da güçlendirmeyi hedefleyen BTSO,  Bursa firmalarına en önemli ihraç pazarlarında rekabet avantajı sağlamaya devam ediyor. Kentin dış ticaret potansiyelini artırmak amacıyla Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, Ur-Ge ve kümelenme projelerini geliştiren BTSO, Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda da Türk Ticaret Merkezi’nin paydaşları arasında yer alan ilk  Oda oldu. BTSO üyeleri 2017 yılında New York’ta hizmete açılan Türk Ticaret Merkezi projesinde de yer alarak dünyanın en önemli pazarında yerel oyuncu olma fırsatını yakaladı. Bursa’nın Balkan coğrafyasıyla ticaret hacmini artırmak adına da harekete geçen BTSO, bölgede yeni bir ticaret merkezi kurulması için BALKANTÜRKSİAD ile işbirliği protokolü imzaladı. BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen imza törenine, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, BTSO ve BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

“BURSA BALKANLARLA BİR BÜTÜNÜN PARÇASIDIR”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Balkanların Türkiye’nin Avrupa’ya ve dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi. Balkan ülkeleri ile Bursa arasındaki ticaret hacminin daha fazla artmasını arzu ettiklerini ifade eden İbrahim Burkay, “Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, tarihsel değerleri ve ortak kültürel bağlarıyla Balkanlarla bir bütünün parçasıdır. Kent olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda Balkan coğrafyasıyla olan gönül bağımızı yeni ticari işbirlikleriyle güçlendirmek istiyoruz” dedi.

 

BALKAN COĞRAFYASINA TÜRK TİCARET MERKEZİ

Başkan Burkay, Balkanlarda yeni bir Türk Ticaret Merkezi kurmak amacıyla BALKANTÜRKSİAD ile işbirliği protokolü imzaladıklarını açıkladı. Başkan Burkay, “BTSO olarak geçtiğimiz sene New york Türk Ticaret Merkezi’ni hayata geçirmiştik. Farklı ülkelerde de çalışmalarımız sürüyor. Kurmayı hedeflediğimiz Balkan Türk Ticaret Merkezi de hedeflerimize önemli katkılar sağlayacak. İmzaladığımız protokolün üyelerimize ve Bursa iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“BURSA İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Balkan coğrafyası ile Bursa ve Türkiye arasında köprü olduklarını söyledi. Türkiye’nin üreten şehri Bursa’nın Balkan ülkeleri arasındaki başta ekonomik ve kültürel olmak üzere her alandaki ilişkilerini kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini belirten Tunakan, “Bursamız ülkemiz ve Balkan coğrafyamız için üretmeye ve çalışmaya büyük bir heyecanla devam edeceğiz” dedi.

 

BALKANLARI İHMAL EDEMEYİZ

Berat Tunakan, Türkiye’de örnek projelerin merkezi olan BTSO ile birlikte Balkan coğrafyasıyla ticareti artırmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda önemli bir protokole imza attıklarını söyledi.

Balkan ülkelerindeki temaslarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, bu kapsamda da son 1,5 ay içerisinde iki kez Bulgaristan’a gittiklerini belirten Tunakan, Bulgaristan’da Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin Türkiye ve Bursa ile yeni ticaret köprüsü kurmak istediğini anlattı. Berat Tunakan, “Balkan coğrafyasında Bursa ile ticari ilişkilerin güçlenmesi için bir konsensüs var. Balkanları asla ihmal edemeyiz. BTSO ile birlikte kurmayı planaldığımız Türk Ticaret Merkezi de yeni işbirliklerinin oluşmasına ve dış ticaret hacmi hedeflerinin yakalanmasına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

 

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da BTSO ve BALKANTÜRKSİAD arasında imzalanan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan işbirliği protokolüne imza attı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0