BTSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Şubat Ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

BTSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
banner98

BTSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden kardeşi Ahmet Tevfik Burkay için taziyede bulunan herkese teşekkür etti. Ahmet Tevfik Burkay’ın genç yaşta vefatının kendisini ve ailesini derinden üzdüğünü dile getiren Burkay, “Ölüm er ya da geç hepimizi bulacak. Hepimiz Allah’tan geldik ve şüphesiz yine O’na döneceğiz. Kardeşim de uzun süredir hastalığı dolayısıyla tedavi görüyordu. Aile demek, kardeş demek; yol arkadaşınız, sırdaşınız, hayattaki güvenceniz demek. Kardeşim hayat tarzı ve duruşuyla bizlerde ve çevresindeki insanlarda çok güzel izler bırakarak aramızdan ayrıldı. Üzüntümüzü ve anlatmak istediklerimi bu acıyı yaşayanlar çok daha iyi bilecektir. Rabbim kendisinden razı olsun. Rahmetiyle muamele eylesin” dedi.

 

“ACIMIZA ORTAK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Burkay, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirmeyi planladıkları İş Dünyası Buluşması’nı kardeşinin vefatı sebebiyle Başbakanın talimatı doğrultusunda ileri bir tarihe ertelediklerini hatırlatarak, “Hem acımıza ortak olan hem de sizlere selamlarını ileten Sayın Başbakanımıza ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ediyorum. Bu vesileyle kardeşimin hem rahatsızlığı hem de vefatında bizleri yalnız bırakmayan, cenaze törenimizde bulunan, taziyeye gelen, arayan ve mesajlarıyla acımızı paylaşan tüm dostlarıma hem ailemiz hem de şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

 

“SEKTÖRLERİMİZ TEK VÜCUT OLDU”

Meclis Toplantısı’nda ayrıca Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge Projesi kapsamında gerçekleştirilen yurt dışı fuar organizasyonlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Meclis Üyesi Veys Faruk Balkanoğlu, İtalya’da düzenlenen MICAM Fuarı’na ilişkin izlenimlerini paylaştı. Meclis Üyesi Hasan Çepni de Paris Premiere Vision ve Texworld Fuarları hakkında bilgiler paylaştı. BTSO’nun yurt dışı fuar ve ikili iş görüşmeleri programı ile firmaların dış ticaret hacminin arttığını belirten Çepni, “BTSO ile yeni bir dönem yaşıyoruz. Tüm sektörlerimiz BTSO’nun projeleriyle tek vücut oldu. İş dünyası temsilcilerinin vizyonunu artıran BTSO’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İHRACAT ‘UR-GE’ İLE ARTIYOR

BTSO Meclis Üyesi Burhan Sayılgan, Dubai Gulfood Fuarı ve ikili iş görüşmesi ziyaretiyle ilgili izlenimlerini paylaştı. Gıda sektörü için BTSO öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı destekleriyle düzenlenen Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi’nin (Ur-Ge) büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Sayılgan, “Bursa’mız gıda sektörünün en önemli merkezlerinden birisidir. Sektör temsilcilerimiz, Ur-Ge Projeleri ile ihracatını artırıyor. Geçtiğimiz sene ilk alım heyeti programımıza katılan firmalarımızın yüzde 26’sı ihracat yapmıştı. İkinci alım heyetinde ihracat yapanların oranı yüzde 40’a yaklaştı. Önümüzdeki Nisan ayında yapılacak alım heyetinde ise firmalarımızın yüzde 50’sinden fazlasının ihracat yapmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0