banner101

BTSO, Kimya Bölümü İçin Harekete Geçti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Kimya ve Maden Konseyi, sektörün ara eleman ihtiyacına çözüm bulmak için Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na kimya bölümü açılması için çalışmalarını...

BTSO, Kimya Bölümü İçin Harekete Geçti
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Kimya ve Maden Konseyi, sektörün ara eleman ihtiyacına çözüm bulmak için Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na kimya bölümü açılması için çalışmalarını hızlandırdı.
Kimya ve Maden Konseyi üyeleri, sektörün gündemindeki konuları değerlendirdiği toplantıda bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, sektör temsilcilerinin, teknolojik gelişmelere ayak uydurup uluslararası arenada rekabet gücüne kavuşmaları için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Türkiye ihracatında ciddi bir paya sahip olan kimya sektörünün vasıflı ara eleman sıkıntısı yaşadığını belirten Duran, “Sanayicilerimizden gelen her talep bizim için önemli. Yaklaşık 1 yıldır Uludağ Üniversitesi ile yaptığımız istişarelerde kimya sektörünün taleplerine yönelik çözümler üretmeye çalışıyoruz. Sektörümüzün ara elaman ihtiyacına yönelik adımlarımızı hızlandırdık. Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir kimya bölümü açılmasını hedefliyoruz” dedi.
BTSO Kimya ve Maden Konseyi Başkanı Cemal Tuna da kimya bölümünün açılması halinde sektörün önemli bir ihtiyacının çözüme kavuşacağını kaydetti.
UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da kimya bölümünün açılması noktasında en kısa sürede Yüksek Öğretim Kurumu’na başvuruda bulunacaklarını ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0