banner102

BTSO Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandıracak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 22. Meslek Komitesi, çocuklarda el yıkama alışkanlığı kazandırmak için harekete geçti.

BTSO Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandıracak
 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 15 Ekim 2008’de ilan edilen Dünya El Yıkama Günü çerçevesinde BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ile 22. Meslek Komite Başkanı Kerim Sabuniş, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’ne dikkat çekmek için İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Tekin Akış ile bir araya geldi. Özcan Akan, Veli Sarıkaya ve Mustafa Tekin Akış’ı ziyaret eden komite üyeleri, fikir alışverişinde bulundu.
Dünyada her yıl 3.5 milyon çocuğun ishal ve zatürreden hayatını kaybettiğine işaret eden İlker Duran, sabunla yıkanan ellerin hastalıkların önlenmesinde etkili olduğuna dikkat çekti. İlker Duran, “Elleri sabunla yıkayarak çocuklardaki ishal vakaları yüzde 50 azaltılabilir. Ayrıca şu an mevsimler arası geçişi yaşıyoruz. Grip ve benzeri soğuk algınlıklarının bulaşıcılığını azaltmak ve kayıpların önüne geçmek için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı kazandırmak istiyoruz” dedi.
El yıkama şuuru aşılamak için ekim ayında bir panel hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Duran, ayrıca çocuklara yönelik şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenleyeceklerini de kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0