BTSO Akademi’de İlk 9 Ayda 5 bin Kişi Eğitim Aldı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay; “İhracata Odaklanan Üyelerimiz Dış Ticaret Eğitimlerine Yoğun İlgi Gösteriyor” Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından üyelerinin ve profesyonel çalışanlarının gelişimine yönelik uygulanan BTSO Akademi’de ilk 9 ayda düzenlenen 90’a yakın eğitim programından 5 bin kişi faydalandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ihracata odaklanan KOBİ’lerin dış ticaret eğitimlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

BTSO Akademi’de İlk 9 Ayda 5 bin Kişi Eğitim Aldı
banner98
 İLK 9 AYDA 5 BİN KİŞİ FAYDALANDI

Türkiye’deki oda ve borsalara rol model olan BTSO Akademi eğitimlerine sektör temsilcileri yoğun ilgi gösteriyor. Bu kapsamda 2017 yılının ilk 9 ayında 90’a yakın eğitim programı düzenlendi. BTSO Meslek Komileri başta olmak üzere sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda hazırlanan eğitimlerden ise 5 binden fazla kişi faydalandı.

 

FİRMALARA REHBER OLUYOR

BTSO Akademi kapsamında otomotiv, kimya, gıda, uzay, havacılık, savunma, kompozit, tekstil, bebe ve çocuk konfeksiyonu, enerji, inşaat gibi çok sayıda sektöre yönelik eğitim düzenlendi. Bu eğitimlerin yanı sıra her ay KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ de iş hayatına atılmak isteyen firmalara rehber oluyor. Ortalama her ay 10 eğitimin yapıldığı ve 600’e yakın kişinin faydalandığı eğitimlerle ilgili talep ve bilgilere ise akademi.btso.org.tr web adresinden ulaşılabiliyor.

 

“EĞİTİMLER SÜRECEK”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden olan Bursa’da şirketlerin gelişmesinde anahtar faktörün eğitim olduğunu söyledi. BTSO Akademi kapsamında düzenlenen eğitimlere şirket yönetici ve çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Burkay, iş dünyasının kişisel gelişimlerini ve dış ticaretini artıran eğitimlere devam edeceklerini kaydetti.


DIŞ TİCARET EĞİTİMLERİNE YOĞUN İLGİ

BTSO Başkanı Burkay, üyelerinin ihracatını artırmaya dönük hayata geçirdikleri Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve Ur-Ge Projeleri’nden faydalanan KOBİ’lerin dış ticaret eğitimlerine de yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. BTSO Akademi kapsamında düzenlenen dış ticaret ve ihracat mevzuatları eğitimlerine çok sayıda başvuru gerçekleştiğini kaydeden Burkay, şöyle konuştu: “Küresel Fuar Acentesi kapsamında 5 binden fazla iş insanımızı yurt dışına taşıdık. Ticari Safari ile de 13 binden fazla yabancı iş dünyası temsilcilimizi Bursa’ya getirdik. Bu projelerden faydalanan Bursalı KOBİ’lerimiz ihracatlarını artıracak önemli adımlar attı. Bu noktada üyelerimiz, dış ticaret, ihracat mevzuatları ve olanakları, ihracat teşvikleri ile devlet hibeleri konularında düzenlenen eğitimlerimize büyük ilgi gösterdi. Bu talepler firmalarımızın dış ticarete ciddi anlamda yöneldiklerini de bizlere gösteriyor.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0