BTM’ye ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü kurulacak

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), TÜBİTAK ve Kanadalı firma yetkilileri, BTM’de yeni yapılacak olan ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü için Bursa’da bir araya geldi.

BTM’ye ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü kurulacak
banner98
 Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), her geçen gün yenilikler zincirine yepyeni halkalar eklemeye devam ediyor. BTM, TÜBİTAK ve Kanadalı firma yetkilileri, BTM’de yeni yapılacak olan ‘Uzay ve Havacılık’ bölümünün detaylarını Bursa’da görüştü.

Bursa’da geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefi ve ‘Başımıza İcat Çıkarın’ düşüncesinden hareketle çalışmalarını sürdüren BTM, mevcut yapıya yeni eklenecek olan ‘Uzay ve Havacılık’ bölümü için çalışmalarını hızlandırdı. 2013 yılında 12 bin metrekarelik alanda hizmete açılan BTM, modüler olarak büyümeye devam ediyor. Şu anki haliyle açıldığı günden itibaren 85 bin kişiyi ağırlayan BTM’de yeni yapılacak bölüm için TÜBİTAK yetkilileri ve yeni bölümünü içerik çalışmasını ve iç tasarımını yapacak olan Kanadalı Aldrichpears Associates firması yetkilileri, Bursa’da bir araya geldi.

Tasarım Kanadalı firmadan

TÜBİTAK ve Kanadalı firma yetkilileri, Bursa ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Acemler’deki makamında görüştü. Avşar, Büyükşehir Belediyesi’nin kentte eğitimi destekleyen önemli çalışmalara imza attığını BTM’nin de bu adımlardan biri olduğunu söyledi. BTM’nin teknik donanımı ve işleyişi hakkında Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın bilgi verdiği görüşmede, TÜBİTAK yetkilileri de BTM’de ‘Uzay ve Havacılık’ ana temasıyla çalışmalar yapacak olmanın sevincini yaşadıklarını ve Kanadalı firmanın da ihale usulüyle belirlendiğini söylediler.

Yerçekimsiz ortam

BTSO´nun da dikkatini çeken projede yeni bölümün içerik çalışmasını ve iç tasarımını yapacak olan Kanadalı Aldrichpears Associates firması, daha önce de her kıtada bilim merkezi iç tasarımı yapan bir firma olması yönüyle dikkat çekiyor. Projeye göre, alanda bulunacak biyoloji, tıp, kimya, matematik, geometri, çocuk alanı, gözlem kulesi gibi diğer disiplinler ana temaya uygun olarak işlenecek. Tamamen interaktif düzeneklerden oluşması beklenen ‘Uzay ve Havacılık’ alanının, yerçekimsiz ortamın deneyimleneceği ve çocuklarda astronot olma isteğini uyandıracak bir eğitim istasyonu kurulması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0