BTM,Avrupa Platformunda

Bursa BTM ekibi, Avrupa Bilim Merkezleri Ağı ECSITE’ın Bilim Merkezlerini geliştirmesi ve yaygınlaşmasına yönelik organize ettiği konferansa katıldı.

BTM,Avrupa Platformunda
banner98
 Bursa BTM'nin yurt içinde ve yurt dışında bilimi halka sevdirmek ve halkın ilgisini bilim merkezlerine çekmek amacıyla yaptığı etkinlikler devam ediyor. Avrupa Bilim Merkezleri Ağı ECSITE'ın organize ettiği bilim konferanslarına katılan Bursa BTM ekibi, konferanslara 52 farklı ülkeden katılan 1101 kişiye BTM'yi ve etkinliklerini tanıtma fırsatı yakaladı.
İtalya’nın Trento şehrinde bulunan Trento Muse Bilim Merkezi’nde gerçekleşen seminerlerin bu yılki teması ‘Meraklı Zihinler için Yiyecek'di. 3 gün boyunca devam eden konferanslarda, bilim merkezlerinin ve müzelerin geliştirilmesine yönelik öneriler masaya yatırıldı. 100'ün üstünde yapılan konferansların ortak teması ise halkı bilimle daha çok buluşturmak ve bilim merkezlerini daha yaygın hale getirmek için yapılacak çalışmalar oldu.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, organizasyona ‘Topluluklar Oluşturmak ve Bir Araya Getirmek’ başlıklı sunumla katıldı. Öncelikle Bursa’nın tarihi ve turistik öneminin anlatıldığı sunumda daha sonra Bursa BTM tanıtılarak, toplulukları bir araya getirmeye yönelik yapılan faaliyetler katılımcılara anlatıldı. Türkiye'nin en kapsamlı Bilim Şenliği'nden Astro Fest'e kadar bir çok etkinliğe yer verilen sunumun sonunda dinleyicilerin BTM ve etkinlikleri ile ilgili soruları cevaplandı.
Her yıl Avrupa’nın farklı bir kentinde devam eden organizasyon önümüzde ki sene, Avusturya’ da gerçekleşecek.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0