banner102

BTM ile THY arasında işbirliği

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret eden Türk Hava Yolları HABOM A.Ş. yöneticileri, uçuş hikayesinin anlatılacağı ve uçak teknolojilerinin tanıtılacağı sergi için BTM´ye içerik ve malzeme desteği vermeyi teklif etti.

BTM ile THY arasında işbirliği
 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafında şehre kazandırılan ve öğrencilere derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulamalı olarak yapma imkanı sunan Bilim ve Teknoloji Merkezi, bilim meraklılarının yanında teknolojiye yatırım yapan kurum ve kuruluşların da dikkatini çökmeye başladı. Türk Hava Yolları HABOM A.Ş. Eğitim Başkanı Caner Şentürk beraberindeki heyet ile birlikte BTM’de incelemelerde bulundu. BTM’nin teknik donanımı, deney düzenekleri ve sistemin işleyişi hakkında Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’dan bilgiler alan HABOM yetkileri, iki kurum arasında yapılabilecek işbirliklerini de görüştü.
THY HABOM yetkilileri, uçuş hikayesinin anlatılacağı ve uçak teknolojilerinin örneklerle tanıtılacağı bir sergide BTM´ye içerik ve malzeme konusunda destek vermeyi teklif etti. THY´nin arşivinde bulunan ve bugün kullandığı birçok teknolojinin sergide örneklerle yer alması planlanıyor. THY, ayrıca öğrencilere yönelik uygulamalı ve teorik bilgilerin paylaşılacağı eğitim ve tanıtım çalışmalarına da destek verme konusuna gönüllü oldu.
THY HABOM Eğitim Başkanı Caner Şentürk, Türkiye´nin en kapsamlı bilim teknoloji merkezinde THY’nin mutlaka olması gerektiğini belirterek, böyle bir merkezi Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Kültür A.Ş Genel Müdürü Rıfat Bakan´ı tebrik etti.
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0