Blok Mermer Fuarı Kapılarını Açıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’ 25 Ekim’de kapılarını açıyor. Dünyanın kapalı alandaki tek blok mermer fuarında 12 milyon dolar değerindeki 2 bine yakın ürün sergilenecek. Fuar kapsamında 40’ı aşkın ülkeden yerli ve yabancı alıcılar da Bursa’da yeni işbirlikleri için masaya oturacak.

Blok Mermer Fuarı Kapılarını Açıyor
banner98
 BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa’yı Türkiye’nin fuarcılık sektöründe önemli bir merkez haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin dünya doğaltaş rezervinin yüzde 40’ına sahip olduğunu ifade eden Duran, sektörde bin 500 adet doğal taş ocağının, fabrika ölçeğinde 2 bin 500’den fazla tesis, orta ve küçük ölçekli 7 bin 500 atölyenin bulunduğunu ifade etti. Üretimin tamamına yakınının özel sektör tarafından yapıldığını kaydeden Duran, Türkiye’nin mermer ihracatının 1980’li yıllardan sonra ivme kazandığını dile getirdi. İlker Duran, “1980’de mermer ihracatımız 15 milyon dolar civarındaydı. Şu anda sadece Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’mızda sergilenen mermerlerin değeri yaklaşık 12 milyon dolar. Bu durum sektördeki gelişimin de en çarpıcı örneği” ifadelerini kullandı.

 

“ÇİN VE HİNDİSTAN’DAN DA ALICI GELECEK”

Blok mermer sektöründe Türkiye’nin bu yıl sonuna kadar 2 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini ifade eden Duran, sektörün 2023 hedefinin ise 7 milyar dolar olduğunu vurguladı. İlker Duran, “Ekonomi Bakanlığımız, BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve MADSİAD işbirliğiyle başta Çin ve Hindistan olmak üzere 40’ı aşkın ülkeden önemli yabancı yatırımcıları da Bursa’da sektör temsilcilerimizle buluşturacağız. Bu fuarda da geçtiğimiz yıl olduğu gibi sergilenen tüm blok mermerlerin satılmasını bekliyoruz. Fuarın sektörümüzün ihracatına ve rekabetçiliğine güç katmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“50 BİN TONLUK BLOK MERMER SERGİLENİYOR”

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl 3.’sü düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın sağlam adımlarla her geçen sene daha da büyüdüğünü söyledi. BTSO’nun ve MADSİAD’ın katkılarıyla fuarın kısa sürede önemli noktaya geldiğini dile getiren Ersözlü, Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın 15 yıldır süren Tarım Fuarı’nın ardından ikinci büyük fuar olma özelliğini taşıdığını kaydetti. Bu yıl fuara 15 ülkeden 215 firmanın katıldığını belirten Ersözlü, “Katılımcı firma olarak yüzde 20’lik bir büyüme var. Şu anda 2 bine yakın blok mermer sergilenecek. Fuar sektörün en ağır fuarı niteliğinde. Fuarımızda sergilenen blok mermerin ağırlığı da 50 bin tonu buluyor” diye konuştu.  


“İTALYA’DAN DAHA İYİ KONUMDAYIZ”

MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, Bursa Blok Mermer Fuarı’nın 5-6 yıl içerisinde daha büyük kapasiteye ulaşacağını ifade etti.  Bursa’nın fuarcılıkta önümüzdeki yıllarda çok daha iyi noktalara geleceğini belirten Efendioğlu, Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın dünyada ilk olarak Bursa’da düzenlendiğine dikkat çekti. Türkiye’nin açık alanda mermer üretiminde İtalya’dan çok daha iyi konumda bulunduğunu ifade eden Efendioğlu, “Blok mermer üretiminde İtalya’dan daha iyiyiz. Firmalarımız katma değerli üretim konusunda önemli bir aşama kat etti. Bu fuar organizasyonu da sektörümüzün katma değerli üretimi ve ihracatına büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Efendioğlu, tüm dünyada mermer renkleri bakımından açık bej ve beyaz mermerlere yoğun ilginin olduğunu da sözlerine ekledi.

 

MERMERLER FUAR ALANINA 1.500 TIRLA TAŞINDI

Tarım Fuarı’nın kapanmasıyla birlikte Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde blok mermer mesaisi yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta boyunca fuar alanına blok mermer taşıyan TIR sayısı bin 500’e ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen blok mermerler, profesyonel ekipler tarafından taşınarak, yoğun iş güvenliğinde fuarın içerisine taşınıyor. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0