BGC Üyeleri geneleksel iftarda buluştu

Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyeleri 24 Temmuz Basın Dayanışma günü ile birlikte gerçekleşen geleneksel iftar yemeğinde buluştu.

BGC Üyeleri geneleksel iftarda buluştu
banner98
 Kültürpark Medya Restoran’da gerçekleşen ve yaklaşık 200 BGC üyesinin eş ve çocuklarıyla birlikte katıldığı iftar yemeği sonrası konuşma yapan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, "Bu gece yaptığımız iftar yemeğimize sevindirici oranda katılım oldu. Üyelerimi arasında sosyal dayanışmayı ve yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz iftar amacına ulaştı" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Baikan Danışmanı Fehim Ferik’in yaptığı iftar duasının ardından BGC üyelerine hitaben konuşan BGC ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, şunları söyledi:
“Meslektaşlarımızın 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkan sansür, aradan geçen 105 yıllık süreçte yapılan çeşitli düzenlemelerle ve yaşanan çeşitli baskılarla yeniden gündeme gelmiştir. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak 24 Temmuz’u yaklaşık 20 yıldır Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor, dayanışma günü olarak kutluyoruz. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram olmayacaktır”.
İftar yemeğinde daha sonra BGC’ye son bir yılda üye olan gazetecilere rozet takılırken, Sürekli Basın Kartı alan BGC üyelerine de plaket verildi.
Sürekli Basın Kartı alan BGC üyeleri: Ahmet Sevinç, Ali Ufuk Alıntaş, Engin Aksöz, Erdoğan Paçin, Ersel Peker, Fehim Ferik, Hasan Taşkın, İsmail Öztat, Kamuran Akkuş, Mustafa Metin, Oktay Kayalar, Rıza Ertekin, Şerife Ufuk Kızılçay, Tevfik Fikret Sönmez, Türkan Özlem Genç ve Zeki Bulut.
BGC ailesine katılan ve törenle üyelik rozetleri takılan gazeteciler: "Abdullah Kumtepe, Alper Berber, Barış Yalım, Barış Yankı İçöz, Batuhan Örenli, Bekir Uğur Gür, Belgin Güneş, Cenk Çalışır, Doğan Sarıtaş, Elif Sezgin, Erdinç Sülün, Fatih Ak, Hakan Bargun, Hüseyin Altınırmak, Işıl Önder, Kamuran Akkuş, Melek Genç, Musa Öztürk, Mustafa Murat Kırankabeş, Mustafa Özgör, Nihat Bıçak, Orhan Can, Ozan Demir, Rıdvan Tümenoğlu, Samet Doğru, Sedat Gök, Selahattin Budakoğlu, Senem Terim, Serap Öztürk, Sercan Uslubaş, Serhat Tuncel, Süha Gürsoy ve Şevket Alpay"
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0