banner102

Bereket Sofrası Kaplıkaya`da kuruldu

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ, SABAH NAMAZINI YILDIRIM KAPLIKAYA CAMİİ’NDE KILARAK, ARDINDAN VATANDAŞLARLA BEREKET SOFRASINDA BULUŞTU. MAHALLE SAKİNLERİNİN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ ETKİNLİKTE KONUŞAN BAŞKAN AKTAŞ, BİRLİK, BERABERLİK İÇİNDE ELBİRLİĞİYLE BURSA’DAKİ YAŞAM KALİTESİNİ DAHA DA YÜKSELTECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

Bereket Sofrası Kaplıkaya`da kuruldu
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Yıldırım Kaplıkaya Camii’nde kılarak, ardından vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Başkan Aktaş, birlik, beraberlik içinde elbirliğiyle Bursa’daki yaşam kalitesini daha da yükselteceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne sabah namazı ile birlikte Yıldırım Değirmenlikızık Mahallesi’nde başladı. Sabah namazını Kaplıkaya Camii’nde kılan Başkan Aktaş, daha sonra cami lokalinde kurulan bereket sofrasında vatandaşlarla buluştu. Katılımın her hafta daha da arttığı Bereket Sofrası Halk Günü etkinliğine Başkan Aktaş’ın yanı sıra Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün, Kaplıkaya, Değirmenlikızık, Akçağlayan ve Eğitim Mahalle Muhtarları da katıldı. Simit, çay, peynir ve zeytinle yapılan kahvaltının ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Aktaş, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Herkesin kanaati önemli

Bursa’nın 17 ilçesi ve 3 milyona yaklaşan nüfusu ile birçok değeri bünyesinde barındıran bereketli bir şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her ilçenin hatta her mahallenin de birbirinden farklı sorunları olduğunu söyledi. Bu nedenle bir taraftan ilçe ziyaretlerine devam ettiklerini diğer taraftan da bereket sofralarında mahalle halkıyla buluşarak sorun ve önerileri ilk ağızdan dilediklerini belirten Başkan Aktaş, “Herkesin fikri ve kanaati benim için önemli. Ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar el birliğiyle bu kente çok şey katacağız.  Benim uykuyla dinlenmeyle pek işim olmaz. Hamdolsun rahmetli babamdan öğrendiğim; çalışmak hayatımın olmazsa olmazı. İstek ve arzular çok, hepsinin karşılanması mümkün değil belki ama plan dahilinde gerekli tüm çalışmaları yapacağız” dedi.

Birlik vurgusu

Vatandaşlarla bir araya geldiği her toplantıda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Aktaş, komşu ülkelerin yaşadığı sıkıntılara bakıldığında birliğin öneminin çok daha iyi anlaşılacağına dikkat çekti. Türkiye’de de 1980 öncesi kardeşin kardeşe vurdurulduğunu, Alevi – Sünni, Türk-Kürt oyunları oynandığını, son olarak 15 Temmuz’da birliğe önemli bir hançer vurulmak istendiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Ama bu millet feraset ve dirayetiyle bu oyunlara fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Başkan Aktaş, daha sonra vatandaşların mahallede yaşanan sorunlarla ilgili şikayetlerini de tek tek dinleyip, imkanlar ölçüsünde gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0