Belediyecilik Anlayışı…

Hizmet Allah için yapılmalı, adil olunmalı ,kişi adaletten sapmamalı,eleştiriye açık olmalı. Eleştiri çarkının döndüğü bir yerde eleştiriyi dikkate almak başarı faktörünü olumlu etkileyecektir.

     Belediyecilik Anlayışı…
banner98
      Belediyecilik denilince aklıma ilkönce rahmetli Necmettin ERBAKAN geliyor.Belediyecilikte ki hizmet anlayışı şu an hala taklit edilmekte başarı  sağlayanlar da var eleştiriyi hak edenler de. Belediyecilik de devletin sosyal yönü ön plana çıkarılmalı’’ halka hizmet hakka hizmet’’ ilkesi benimsenmeli.

     Ama gelgelelim ki Bursa da belediyecilik hizmetleri zengine veriliyor. Nasıl mı ? Hadi bunu hep beraber bir gözden geçirip karşılaştırma yapalım.

     Yol yapımı ve rahatlamış bir trafik belediyenin asli görevi ve en önemli hizmetidir aslında. Anakaraya bakalım hiç trafik karmaşası yok yapılan yollar ve alternatif güzergâhlarla bu işi Sayın Melih Gökçek çözmüş ve bunu takdir etmemek mümkün değil.

     İstanbul da sayın Kadir TOPBAŞ hakeza öyle. Gelişmişliğin göstergesi olan demiryollarına vermiş olduğu önemi, İstanbul’u demir ağlarla örmesinden anlıyoruz. İstanbul’da ulaşım fiyatları Bursa ya nazaran çok daha ucuz.Gelelim Bursaya.

     Deniz Uçağı, Heli Taksi halk için yapılan bir hizmet olarak görülse de aslında tamamen bir göz boyama ve zengine hizmet eden bir belediyecilik çalışmasıdır. Soruyorum size.Garibanın yada maddi durumu düşük olan bir kişiye hitap ediyor mu Heli Taksi ve Deniz uçağı?

     Hadi onu da bırakalım Teleferik fiyatlarındaki tutara bir göz atalım. 4 kişilik bir ailenin Ulu dağa teleferikle gidip gelmesi 140TL.Belediyecilik anlayışının sosyal yönünü maalesef halk gününde bile göremiyor Bursa halkı.

     Petrol fiyatlarının dibe vurduğu bir dönemde ulaşım fiyatlarının hala aynı olması hatta zam gelmesi  biraz tuhaf değil mi? Yüzde 50 tasarruflu vagonlar üretiyoruz diye   billboardlarda reklamlar vermek yerine bunu ulaşım fiyatlarına yansıtmak daha doğru bir anlayış olmaz mıydı ?

     Su şehri olan Bursa’da suyun metreküp fiyatının bir çok illerden daha fazla olması nasıl bir anlayış nasıl bir mantıktır.

     Hizmet mi yapmak istiyorsunuz Sayın Recep ALTEPE?

Bu yazılanları göz ardı etmeyin.Zengine değil gariban halka hitap etmelisiniz.

     Hizmet mi yapmak istiyorsunuz Sayın ALTEPE?

Alternatif yollar yapılmalı bunun beraberinde minibüsler kaldırılmalı yerlerine halk otobüsleri getirilmeli ve onlara şoförlük yapacak olan şoförleri de belli bir eğitimden geçirmelisiniz.

     Hizmet mi yapmak istiyorsunuz Sayın ALTEPE?

Kademeli olarak S plakalar kaldırılmalı Bursa Ray ağları organize sanayilere kadar girmeli ve sefer sayıları artırılmalı.

     Hizmet mi etmek istiyorsunuz Sayın ALTEPE?

Su şehri olan Bursa da su fiyatlarını ucuzlatın, Halk gününde Teleferiği herkesin bütçesine uygun bir fiyata çekin.

     Hizmet mi yapmak istiyorsunuz Sayın Recep ALTEPE?

Adil olun adaletli davranın. Minibüs ve yolcu taşıyan araçlar için yönetmelik adı altında meclis kararı çıkarıp 1500TL güzergah belgesi almak tabii ki belli standartta olması açısından önem arz etmekte.

     Fakat aynı önem sizin belediyenizin cenazelere cemaat taşıyan, gezilere öğrenci taşıyan 90 model araçlarınız içinde arz etmesi gerekmez mi? Bu araçların hangisi standartlara uygun ? Hangi aracın emniyet kemeri, taşıt kamerası, kapı fotoseli  ve güzergah belgesi var ?

     Belediye olarak örnek olmanız gerekirken belli bir imtiyaz zırhına bürünmenizi Bursa Halkı gözden kaçırmayacaktır bunu bilin istedim.

     Zil çalmadan ödevler yapılmalı seçimler gelmeden vaatler tutulmalı diyor zamanı iyi kullanmamız gerektiğini size naçizane hatırlatmak istiyorum.

     Bir senenin kıymetini sınıfta kalan bilir. Bir ayın kıymetini erken doğum yapan Anne bilir.Bir haftanın kıymetini dergi çıkaran bilir.Bir saatin kıymetini sevgilisini uğurlamak için peronda oturan bilir.Bir dakikanın kıymetini uçağını son anda kaçıran,bir saniyenin kıymetini ölümden son anda kurtulan,bir salisenin kıymetini gümüş madalya alan bilir.

     Satın alamayacağımız tek şey zamandır ama bozuk para gibi harcıyoruz.

Harcayın beyler harcayın.Üstü kalsın….

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 16:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
gulsentalu
gulsentalu - 8 yıl Önce

Adem hocam kalemine sağlık...

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0