BEBE-ÇOCUK KONFEKSİYONU SEKTÖRÜ UR-GE’YLE GELİŞİYOR

- BEBE-ÇOCUK KONFEKSİYONU SEKTÖRÜ UR-GE’YLE GELİŞİYOR… - BEKSİAD BAŞKANI YILDIZ: İLK UR-GE PROJEMİZE DEVAM EDECEĞİZ. BURSA - Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici Ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve Bursa Ticaret Sanayi Odası’nın işbirliğiyle 3 yıl önce hayata geçirilen ilk UR-GE projesi, yenilerek, sektöre ve sektör paydaşlarına yeni kazanımlar sağlayacak.

BEBE-ÇOCUK KONFEKSİYONU SEKTÖRÜ UR-GE’YLE GELİŞİYOR
banner98

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, dernek merkezinde BEKSİAD üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne yönelik olarak 3 yıl önce hayata geçirilen ve tamamlanmak üzere olan ilk UR-GE projesinin yenilerek devam edeceğini söyledi.

 

Sektör olarak iki UR-GE’yi hayata geçirdiklerini hatırlatan Yıldız, “Birinci UR-GE ömrünü tamamladı, çalışmalar 3’er yıllık oluyor ve bakanlık nezdinde bitirilmek üzere. Yalnız BTSO’yla birlikte bu ilk UR-GE’nin yenilenerek yoluna devam etmesini istiyoruz. İlk UR-GE’ye katılan bazı arkadaşlar ayrılacak ve yerine yeni arkadaşlar katılacak ve böylece yola devam edeceğiz. Bugün toplanmamızın ana sebebi, UR-GE nedir, neler yapılır gibi konuları sizlerle paylaşmak” diye konuştu.

 

Bu faaliyetlerin kimi üyelere beklentilerinin üzerinde katkı sağladığına dikkat çeken Ömer Yıldız, “İki UR-GE yürüten bir sektör olarak üçüncü bir çalışmayla devam edeceksek, bu konuda biraz bilgi sahibi olmak zorundayız. Bakanlığın hedefleri, bizlerden istenen nedir, destekler nedir ve bizlerin mükellefiyeti nedir? Bu projeleri BEKSİAD-BTSO bir ve beraber gerçekleştiriyor. Bu bir bilgilendirme toplantısı. Buraya gelen arkadaşlarımız çalışmaya dahil oldu veya olacak değil. Sadece kriterler var bakanlığın. Bu işin üç ayağı var; BEKSİAD, BTSO ve Ekonomi Bakanlığı. Sektörümüzdeki bütün firmaların bu işten istifade etmesini istiyorum ama alınacak sayı belli. Bunların devamı gelecek. Seneye de inşallah ikinci UR-GE’nin devamını yapacağız bugünkü gibi. Biz iyi niyetle samimi bir şekilde firmalarımızın bu işlere destek vermesini istiyoruz. Herkes için hayırlı olsun” dedi.

 

İmrenilen bir beraberlik

 

BEKSİAD’ın faaliyetleri ve yaptığı diğer işbirlikleri hakkında da bilgiler veren Başkan Yıldız, “Üyelerimizin ya da üye olmasa bile sektör paydaşlarımızın zaman zaman bizleri ziyaret etmeleri, bir vesileyle bir araya gelmek bizleri her zaman mutlu eder, memnun eder ve beraberlik görüntümüzü pekiştirir. Diğer birçok sektörün birlik ve beraberlik konusunda imrendiği bir sektörüz biz.  Yeni yönetim olarak 7 ay önce göreve geldik. 7 aydır da sektör için, Allah rızası için bir katkımız olur mu diye çalışıyoruz. Doğru bildiğimizi, doğru düşündüğümüzü yapmaya çalışıyoruz. Eleştirileri, önerileri dikkate alıyoruz. Yeter ki samimi ve yapıcı eleştiriler olsun” ifadelerini kullandı.

 

Yıldız’ın açıklamalarının ardından konuşan BTSO’dan Proje Uzmanı Mehtap Kandıra ise UR-GE projesi kapsamında bakanlığın firmalardan beklentileri ve benzeri konular hakkında açıklamalarda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0