banner101

Bayram tatili öncesi hamilelere kritik uyarı

Uzmanlar 9 günlük bayram tatili öncesi riskli gebelik yaşayan anne adaylarını uzun yolculuk yapmamaları konusunda uyardı.

Bayram tatili öncesi hamilelere kritik uyarı
 11 ayın sultanı Ramazan ayı bitiyor. 9 günlük bayram tatili başlıyor. Birçok kadın için gebeliğin ortalarında yapılan yolculuklar risk oluştururken Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Serhat Ünal da tatile çıkacak anne adayları için uyarılarda bulundu.
Ünal, “Gebelik sırasında yolculuğa çıkmadan önce doktorunuzun onayını almalısınız. Şayet riskli bir gebelik yaşıyorsanız; kan basıncınız, şekeriniz veya başka herhangi bir sorununuz varsa doktorunuz bu yolculuğu onaylamayabilir. Tabi ki riskli gebe için bir saat gibi kısa süreli yolculuklarda da doktorun onay vermesi gerekir” dedi.
Hamileliğin ilk 3 ayında vücudun gebelikten meydana gelen değişikliklere adapte olmaya çalıştığı halde uzun yolculuk yapmanın sakıncalı olmadığını, fakat gebeliğin son aylarında uzun yolculuk yapmanın pek önerilmediğini dile getiren Ünal, ”Doğumunuz erken başlarsa doktorunuza ulaşamayabilirsiniz. Doktorunuzdan onay aldıktan sonra iyi bir planlamayla kendiniz ve bebeğiniz için güvenli ve iyi bir yolculuk için önlem almaya gereksiniminiz olacaktır.” dedi.

"ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞMAYIN TEK YERDE TATİLİNİZİ GEÇİRİN"
Kadın Doğum Uzmanı Serhat Ünal, uyarılarına şöyle devam etti:
Bir hafta da on şehrin dolaşıldığı büyük ve yorucu bir gezi yerine tek bir yere gitmeyi yeğleyin. Uzun yorucu yolculuklar yerine birkaç saatlik bir şehir ve alışveriş turu sizin için daha yararlıdır. Beslenmeye dikkat edilmeli. Anne karnında ki bebeğin büyümek için besinlere ihtiyacı vardır. Tatilde de olsanız beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. İdrar yolu enfeksiyonu veya kabızlık çekmemek için tuvalet ihtiyacınız olduğunda ertelemeden gidin. Yolculuklarda uzun süre hareketsiz kalmayın. Uzun süre oturmak bacaklarda ki kan dolaşımını kısıtlayabilir."
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0