Başkan Sargın “Hayvan Sevmeyende Merhamet Olmaz

Başkan Sargın "Hayvan Sevmeyende Merhamet Olmaz" İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Hayvan severlerle bir araya geldi. Marmarafed Bursa Temsilcisi Vildan Elçin Şenkaya, Kihayko Bursa Temsilcisi Rüya Parsak, Nesrin Güner Yılmaz ve ilçe komisyonu İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ı ziyaret etti.

Başkan Sargın “Hayvan Sevmeyende Merhamet Olmaz
banner98
 Geçtiğimiz günlerde İznik'te meydana gelen zehirlenme olayında dolayı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada " Bu hafta sonu İlçemizde yaşanan acı bir olay sonucunda ilçede 2 köpek ölü bulunmuştur. Sosyal medyaya servis edilen görüntülerde bir köpeğin acı çekerek can çekiştiği görülmektedir. Keşke arkadaşımız o anda video çekerek bunu servis etmeyi düşünmek yerine o hayvanı sağlık tedbiri için veteriner hekime götürüp yaşam mücadelesine destek verseydi. Kentin belediye başkanı olarak yaşanan bu olayı nefretle kınıyorum. Olayla ilgili araştırmalar devam etmektedir. Bu acı olaya yapan kişilerden hesabı sorulacaktır. Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler ve araştırmalar sonucunda olayın belediyemiz ile her hangi bir bağlantısı olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Şehrin belediye başkanı olarak şunu kesin olarak söyleyebilirim ki; “Böyle bir vahşeti yapan kişi benim başkanı olduğum belediyede çalışamaz. Böyle bir vahşeti bir İznikli yapamaz.”

İznik Belediyesi olarak göreve gelmemizin akabinde hayata geçirdiğimiz projelerden biri “Sokak Hayvanları Sahiplendirme ve Hayvan Oteli Merkezidir.” Bu merkez ile birlikte Sahipsiz Hayvanların bakımları yapılması için bir istasyon vazifesi görüyor, ayrıca gönüllü veterinerimiz ile bakımları yapılıyor ve belli bir süre sonra tekrar doğaya salınıyor. Bizler; Yaradılanı Yaradandan ötürü seven bir anlayışın mirasçısıyız. Şehrimin ve Belediyemizin böyle bir video ile sosyal medyada servis edilmesi şahsımı ziyadesiyle üzmüştür. Bizler; “Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı” demesinler diyen bir anlayış ile şehri yönetmenin, şehirde yaşayan böceğin de, köpeğin de, bitkinin de, insanın da sorumluluğunu üzerimize alan bir belediyecilik ortaya koymak istiyoruz. Bu vahşet ile İznik Belediyesi’nin zerre kadar alakası yoktur. Olayı araştırmadan sosyal medya üzerinde Belediyemizi böyle suçlayan kişileri de vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Gerçek hayvanseverleri de sahipsiz hayvanlarımıza sahip çıkmak için İznik’e davet ediyor, onlar için gelin birlikte çalışalım diyorum" dedi.

Marmarafed Bursa Temsilcisi Vildan Elçin Şenkaya ise " Öncelikle samimiyetle bizleri kabul ettiği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı Osman Sargın'a inanıyoruz ve verdiği sözleri yerine getirmek için elinden geleni yapacağına güveniyoruz. Bu anlamda bugünkü görüşmelerimiz adına kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Marmarafed, Kihayko Bursa Temsilcileri ile bir araya gelen başkan Sargın, Bakımevinin düzenleme çalışmaları İlçe Komisyonu ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilmesi hususu ele alınırken, önümüzdeki günlerde  birlikte toplantı yapma kararı alındı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0