BAŞKAN EDEBALİ’DEN 11 EYLÜL KUTLAMASI

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa’nın kurtuluşunun Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesine güç ve yön verdiğini ifade etti.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN 11 EYLÜL KUTLAMASI
banner98

Bursa'nın kurtuluşunu, Milli Mücadele'nin eşsiz destanlarından biri olarak gördüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış bu tarihi şehrin düşman kuvvetleri tarafından işgali üzerine TBMM’de başkanlık kürsüsüne siyah bir örtü örtülmüş ve işgalden kurtulana kadar kaldırılmamıştır. Tüm vatanda üzüntü veren bu işgal sonrası, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, Bülbül şiirinde Bursa'nın işgali üzerine hissettiklerini kaleme aldı. 11 Eylül 1922 tarihi, dört bir yanı işgal altındayken yokluklar içinde var olma savaşı veren bir halkın küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen bir tarihtir” dedi.

KURTULUŞUN İLK ADIMI HACİVAT’TA

Hacivat köprüsü yakınlarında yaşanan mücadele sonucunda şehit düşen askerlerin Bursa’nın kurtuluşuna öncülük ettiğini hatırlatan Başkan Edebali, “2 yıl 2 ay 2 gün süren büyük mücadele sonucu kahraman askerlerimiz, Kurtuluş Savaşı sırasında ilçemiz sınırları içerisindeki Hacivat köprüsü yakınlarında şehit düşen Mehmetçiklerimiz düşmana ‘dur’ demiş ve Bursa’nın kurtuluşuna öncülük etmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında vatandaşlarımız, stratejik önemi olan bu Hacivat Deresi bölgesini ele geçirmek isteyen işgalci Yunan askerleri ile yoğun savaş verdi. Burada birçok insanımız şehit oldu. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmetle ve şükranla anıyor, Bursa’mızın kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutluyorum. Ne mutlu bizlere ki, ecdadımızın canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu güzel şehirde ve bu cennet vatanda yaşıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0