Başkan Çolak'tan,CHP'li Bozbey'e Veryansın

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısıyla Nilüfer Belediyesi’nin son 1 yıllık çalışmalarını ve faaliyetlerini değerlendirdi.

Başkan Çolak'tan,CHP'li Bozbey'e Veryansın
banner98
 Çolak yaptığı konuşmasında “Nilüfer Belediye Başkanı, son yıllarda başarısızlıklarını örtmek için yeni bir algı metodolojisi ile Büyükşehir Belediyesi’ni hedef gösteren bir tutum içerisine girmiştir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Nilüfer Belediye Meclis Üyelerinin tam kadro olarak katıldığı toplantıda, Nilüfer Belediyesi ve mevcut Belediye Başkanı’nın çalışmalarını değerlendiren AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Nilüfer İlçesi’nin büyük bir algı yönetimi sistemiyle yönetildiğini yineledi.

"Tüm hizmetler Büyükşehir’den…"

Nilüfer İlçesi’nin 1987 yılında planlı bir kent olarak kurulduğunu hatırlatan Çolak, “Nilüfer’in tüm alt yapısı ve Nilüferlilerin yaşam kalitesini oluşturan yatırımları kuruluşundan bu yana bursa büyükşehir belediyesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla Nilüfer Belediyesi’nin 16 yıl içerisinde büyük bir başarı olarak gösterdiği hizmetleri, olması gereken yatırımların çok altındadır. Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarda ki kalitesizlik ve yönetimsel problemler had safhadadır. Sadece son bir kaç yılı ele alacak olursak, Arasta projesi, Agora projesi, Nilpark, sözde Halkevi, Müjdat Gezen Kültür Merkezi projeleri, başarısızlık örneklerinden birkaçıdır” dedi.  

“Nilüfer parkları ticari işletmelerin kaynağı halindedir”

Bir belediyenin en önemli ilkesinin ‘Kente Saygı, İnsana Saygı’ olması gerektiğinin altını çizen Celil Çolak, “Bir belediyenin en önemli ilkesi ‘Kente Saygı, İnsana Saygı’ olmalıdır. Fakat Nilüfer ne yazık ki, yıllardan beri bu ilkeyi göz ardı eden bir zihniyet tarafından yönetilmektedir. Nilüfer Belediye Başkanı, 16 yılda 224 park yapmakla övünse de Nilüfer parkları ticari işletmelerin kaynağı halindedir. Nilüfer planlarında; hizmet alanı, kamusal alan olarak görünen yerlerin bir kısmı; lokanta, kafeterya olarak gerçek faaliyet alanlarının dışında kullanmıştır. Lider kent olarak tanımlanan Nilüfer’in maalesef önünde fotoğraf çektirilebilecek tek bir yeri, simgesi veya mimari özelliğe sahip bir yapısı yoktur” diye konuştu.

“Nilüfer halkının paralarıyla yapılan Kent Ormanı talan edilmiştir”

Nilüfer Belediye Başkanı’nın son yıllarda başarısızlıklarını örtmek için yeni bir algı metodolojisi ile Büyükşehir Belediyesi’ni hedef gösteren bir tutum içerisine girdiğini de dile getiren Çolak, “Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile ilgili basında da sıklıkla dile getirdiği ‘Projelerimiz rafta beklemektedir’ söylemi, kesinlikle bir algı yaratma çabasının dışına çıkamamıştır. Çünkü FSM’nin cafe merkezi haline gelmesi, Belediye Başkanı’nın geleceği görmeyen bir tutum içerisinde olmasının sonucudur.  Aynı yönetim anlayışı Nilüfer halkının paralarıyla yapılan Kent Ormanı’nı talan ederek ayrılmıştır.  Başarı projesi olarak gösterilen arasta projesi, yıllardır sadece seçim dönemlerinde gündeme gelmekte ve bu konuda da bir arpa boyu yol alınamamıştır.  2014 yılında projenin yüzde 20’si hedeflenmiş ancak bu hedefin bile yüzde 25’i gerçekleştirilmiştir. Şunu da açıkça belirtmek isterim ki, biz geçtiğimiz bu bir yılda olduğu gibi bundan sonra da Nilüfer Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı’nın çalışmalarının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0