banner102

Başkan Bozbey yeniden FMDV Başkan Yardımcılığı'na seçildi

Hindistan’daki Metropolis 11. Dünya Kongresi'ne katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ikinci kez Kentsel Gelişme Küresel Fonu (FMDV) Başkan Yardımcılığına seçildi.

Başkan Bozbey yeniden FMDV Başkan Yardımcılığı'na seçildi
 Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin (UCLG ) bir organı olan ve nüfusu 2 milyonu aşan kentlerin oluşturduğu Metropolis ağının 11. Dünya Kongresi Hindistan'ın Hyderabad kentinde 6-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Metropolis ve UCLG girişimiyle kurulmuş olan Kentsel Gelişme Küresel Fonu  FMDV'nin Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantısı da Metropolis Dünya Kongresi’ne paralel olarak Hyderabad kentinde yapıldı. 2011 'den bu yana FMDV Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kentsel Gelişme Küresel Fonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, yeniden bu göreve seçildi. FMDV Genel Kurulu’nda Mustafa Bozbey’in yanı sıra Barcelona Büyükşehir, Johannesburg (G.Afrika), Porta Alegre (Brezilya), Brüksel Bölgesi ( Belçika ), Dakar ( Senegal ), Meşhed ( İran ) ve Nouakchott ( Mauritania) belediye başkanları da yer aldı.

Kentsel Gelişme Küresel Fonu (FMDV), uluslararası politik bir kurum olarak yerel yönetimlerin dayanışmasını ve mali kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayarak ulusal ve bölgesel düzeyde mevcut işbirliklerinin tamamlayıcısı konumunda olarak çalışmalarını yürütüyor. Yerel, ulusal ve uluslararası çevrelere en uygun finansal koşullar ve sürdürülebilir yerel ekonomik kalkınma koşullarının oluşturulmasında yerel yönetimlere finansal çözümler sunan FMDV, bunlara ilaveten yerel yönetimlerin dış kaynaklara en uygun koşullarda ulaşmalarını sağlamak amacıyla teknik yardım ve finansal mühendislik konularında da hizmet veriyor. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0