Başkan Aktaş’tan hastalara moral

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Kanser Haftası’ nedeniyle ziyaret ettiği Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde hastalara moral verdi.

Başkan Aktaş’tan hastalara moral
banner98
 Kanser hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Başkan Aktaş, sağlıklı kalmak için beslenme ve spora dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastalara moral verdi. Kanser hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Başkan Aktaş, sağlıklı kalmak için beslenme ve spora dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Başkan Aktaş, ‘Kanser Haftası’ nedeniyle ziyaret ettiği Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde hastalara karanfil hediye etti. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Aktaş, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’de verilen sağlık hizmetlerinin ‘kalite anlamında’ Avrupa’daki birçok ülkeyi imrendirecek boyuta ulaştığını söyledi.

“Amaç, farkındalık kazandırmak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1-7 Nisan tarihlerinin ‘Kanser Haftası’ olduğunu söyleyerek, “Hedefimiz, kansere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır. Türkiye’de alanında ikinci büyük kurum olan Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret edip, hastalarımıza selam verelim istedik. Ancak; yeni hastaneler yapmak, yeni cihazlar edinmek kadar sağlıklı kalmayı da konuşmak lazım. Beslenmeye, spor yapmaya ve hayatı o şekilde yaşamaya dikkat ederek, daha sağlıklı kalabilmek lazım” dedi. Ziyarette vatandaşlardan ciddi memnuniyetler duyduğunu sözlerine ekleyen Başkan Aktaş, “Klasiktir ama ‘Allah eksikliklerini vermesin, Allah da düşürmesin’ deriz her zaman. Hastalık yaşandığı takdirde, burada güler yüzleriyle, ilgileriyle üst düzey bir ekibin hazır olduğunu gördük. Hastane çalışanlarını tebrik ediyorum, hastalarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Bursa, marka il olma yolunda

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da Başkan Aktaş’a hassasiyetinden dolayı teşekkür ederek, kurum olarak hafta boyunca kansere dikkat çekmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Kanser konusunda okur-yazarlığı artırmak istediklerini söyleyen Dr. Akan, “Biz biliyoruz ki vatandaşlarımız hastalık konusunda ne kadar bilinçli olursa, o derecede bunu engellemiş oluruz. O yüzden erken tanı kadar bilinçlendirmek de önemli” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle BUDO aracılığıyla deniz boyunca kanser farkındalığı mesajları verildiğini de kaydeden Akan, “Hastalanmanın önüne geçmek ama hastalık olunca da tedavi için iyi hastanelerin var olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Onkoloji Hastanesi, en iyilerden biri. İmkanlar belli ama önümüzdeki süreçte kanser konusunda 2 hastane daha inşa edilecek. Bursa’yı kanser tanı ve tedavisinde marka il yapmak için büyük çaba içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Halil Karahan da hasta ve çalışanlara verdiği moral nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Karahan, “Onkoloji Hastanesi olarak Türkiye’deki iki hastaneden biriyiz. Buradaki tüm hastalar ve yakınları büyük sıkıntılar yaşıyor ama güçlü, güler yüzlü ekibimizle onların kötü günlerinde yanlarındayız” diyerek, hastanelerinde ‘hastalıkla ilgili tanı konma aşamasından tedavisine, evde bakımına kadar’ her konuda kapsamlı çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0